Операција Извор на мирот

Текстот од Договорот за Сирија: Почнуваат заеднички патроли на Турција и Русија

Текстот од Договорот за Сирија: Почнуваат заеднички патроли на Турција и Русија

Чавушоглу рече дека двете страни јасно ја потврдиле решителноста во однос на прашањето на политичкото единство и територијалниот интегритет на Сирија како и заштита на националната безбедност на Турција

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Германија со изјава за операцијата „Извор на мирот“
21.10.2019

Германија со изјава за операцијата „Извор на мирот“

- Германскиот министер за надворешни работи, Хеико Мас: „Не сакаме повторно да започне конфликт“

АА објави снимка на мрежа на тунели кои терористите на ЈПГ/ПКК го ископаа во центарот на Рас ал-Ајн
21.10.2019

АА објави снимка на мрежа на тунели кои терористите на ЈПГ/ПКК го ископаа во центарот на Рас ал-Ајн

Влезот во тунелот е сместен во едно депо, а како мрежа од пајак го покрива целиот центар на градот и се пружа кон турската граница

„ЈПГ/ПКК го прекршува договорот меѓу Турција и САД за Сирија“
21.10.2019

„ЈПГ/ПКК го прекршува договорот меѓу Турција и САД за Сирија“

„Од склучениот договор меѓу Турција и САД во четвртокот за привремено запирање на турската операција во Сирија на 120 часа, терористичката организација во северна Сирија направи 36 прекршувања“

Симпатизерите на терористите со фотографија од Либија шират лаги за операцијата „Извор на мирот“
21.10.2019

Симпатизерите на терористите со фотографија од Либија шират лаги за операцијата „Извор на мирот“

На социјалните мрежи сè почесто се појавуваат информации, фотографии, видеоснимки од различни места и време, а кои симпатизерите на терористите се обидуваат да ги претстават како да се направени за време на турската операција во Сирија

Ердоган: „Од САД очекуваме да го исполнат ветувањето“
20.10.2019

Ердоган: „Од САД очекуваме да го исполнат ветувањето“

Eрдоган соопшти дека во текот на антитерористичката операција во северна Сирија неутрализирани се 765 терористи, вклучително и некои од водачите, како и дека е ослободена површина од 1.500 квадратни километри.