Избор од уредникот

Американскиот специјален претставник за Авганистан, Залмај Халилзад, по вторпат реализира средба со претставниците на талибанците, и постигна усогласување за повлекување на странските сили од оваа земја

друго

Шефот на Конфедерацијата Џемал Инаисхвили: „Турција продолжува да се трансформира во еден од светските економски центри и да ги истражува областите кои нудат потенцијал за раст на вашите соодветни компании.“

Научниците користејќи го големиот телескоп АLMA (Atacama Large Millimeter/submillimeter Array) забележале дека материи што излегуваат од трите мали галаксии се преземени од многу поголемата „W2246-0526“, откриена во 2015 година.