Политика за приватност и веб-колачиња

АГЕНЦИЈА АНАДОЛИЈА ТУРСКО АКЦИОНЕРСКО ДРУШТВО

ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА

ЦЕЛ      

Оваа политика е подготвена да ги информира посетителите на страницата за колачињата што ќе можат да се користат на нашата веб-страница.

ШТО СЕ КОЛАЧИЊА?      

Колаче е информација зачувана на вашиот компјутер од веб-страницата што ја посетувате. Колачињата ги снимаат вашите дејства и поставките што ги користите за време на сесијата на вашиот прелистувач или за вашата следна посета на нашата веб-локација. На овој начин, следниот пат кога ќе ја посетите нашата веб-страница, овие информации се испраќаат назад до серверот, а уредот со кој се најавувате на нашата страница автоматски се препознава и вашите поставки се обновени за ваша погодност. Информациите зачувани од нашата страница со методот на колачиња се ограничени според она што сте го понудиле. Не може да се пристапи до информациите што не сте ги споделиле на нашата страница. Исто така, колачињата не можат да стигнат до други датотеки на вашиот компјутер.

ЗА ШТО СЕ КОРИСТАТ?             

Колачињата се користат за подобрување на нашата веб-страница со снимање на вашите дејства, преференции на уредот со кој се најавувате на нашата страница и за да ви овозможиме лесно користење со автоматско вчитување на зачуваните поставки доколку повторно се најавите од истиот уред.

ВИДОВИ КОЛАЧИЊА?             

• Задолжителни колачиња: Тоа се колачиња кои се неопходни за правилно функционирање на веб-страницата.

• Перформанс – аналитички колачиња: Овие типови колачиња се користат за анализа на користењето на веб-страницата и за статистички информации за кликнувањето и времето поминато на страницата.

• Функционални колачиња: Тоа се колачиња што се користат за персонализација и запомнување на поставките што се користат на веб-локацијата.

• Колачиња за рекламирање и маркетинг: Тие овозможуваат континуирано следење на однесувањето од луѓето на интернет и преку анализа на нивните активности, профилираното лице се усогласува со соодветни реклами и тие реклами се прикажуваат за тоа лице. Информациите за вашите колачиња може да се споделат со трети страни.

ПРАВНА ПРИЧИНА И НАЧИН НА СОБИРАЊЕ  КОЛАЧИЊА             

Колачињата на нашата веб-страница, кои се задолжителни за управување со веб-страницата, се темелат на условите за обработка на податоците предвидени во Законот за заштита на лични податоци бр. 6698 („KVKK“). Еден од условите од тој закон е „Обработката на податоците е задолжителна за легитимните интереси на контролорот на податоците, под услов тоа да не му наштети на основните права и слободи на субјектот на податоците“; еден од условите за обработка на податоците е предвиден во Општата регулатива за заштита на податоците („GVKT“). Тој услов е предвиден во рамката „Освен кога интересите или основните права и слободи на субјектот на податоците кои бараат заштита на личните податоци ги надминуваат легитимните интереси што ги следи контролорот или трета страна, особено кога субјектот на податоците е дете“; другите  колачиња ги обработуваме во рамките на „Постоење на експлицитна согласност“. Вашата експлицитна согласност можете да ја покажете со давање согласност за колачиња преку „Контролната табла за колачиња“. Сите колачиња се собираат автоматски преку веб-страницата.

МЕНУВАЊЕ ПРЕФЕРЕНЦИИ НА КОЛАЧИЊАТА        

Колачињата на нашата веб-страница www.aa.com.tr се користат задолжително со цел да ви обезбедиме подобра услуга. Овие колачиња не може да се оневозможат преку „Контролната табла за колачиња“. Можете да ги прегледате колачињата што се користат на нашата страница преку „Контролниот панел за колачиња“ и да ги промените вашите параметри.

ТАБЕЛА НА КОЛАЧИЊА            

Контролор на податоци
Агенција Анадолија Турско акционерско друштво
Веб-страница: www.aa.com.tr
Телефонски број: +90 312 999 20 00
Е-пошта: yenimedya@aa.com.tr
Адреса: Маало Ети, Булевар ГМК, Бр:132 Чанкаја AНКАРА