Kurumsal Haberler, Yılın Fotoğrafları 2019

ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin tercihi 'Sarıkamış şehitleri anısına'

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, "Haber" kategorisinde karlı dağlarda Türk bayrağı taşınırken çekilen "Sarıkamış şehitleri anısına" fotoğrafını seçti.

Tuğrul Çam  | 13.12.2019 - Güncelleme : 13.12.2019
ABD'nin Ankara Büyükelçisi'nin tercihi 'Sarıkamış şehitleri anısına' Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Ankara

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Anadolu Ajansının (AA) "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak beğendiği kareleri seçti.

Büyükelçi Satterfield, "Haber" kategorisinde Hakan Burak Altunöz'ün metrelerce uzunluktaki Türk bayrağının taşındığı sırada çektiği "Sarıkamış şehitleri anısına" adlı fotoğrafı seçti.

Satterfield, bu fotoğrafı seçmesinin nedenini anlatırken, "Bayrağın renkleriyle kış soğuğunu çok güzel gösteriyor. Arkadaki dağlar şok edici. Fotoğraf eşsiz şekilde Türkiye'yi yansıtıyor." dedi.


Sarıkamış şehitleri anısına

Satterfield, "Yaşam" kategorisinde Şebnem Coşkun'un "Yüzen bebekler" adlı fotoğrafı için oy kullandı. En çok bu kategoride seçim yaparken zorlandığını söyleyen Satterfield, fotoğrafı yorumlarken, "Bebeğin su içindeyken yüzünde büyülenmiş gibi bir ifade var ve ışıkla birlikte fevkalade bir fotoğraf ortaya çıkmış." diye konuştu.


Yüzen bebekler

Büyükelçi Satterfield, en kolay tercihi "Spor" kategorisinde "Çıldır Gölünde kış şöleni" adlı fotoğraf için yaptığını söyledi. Hüseyin Yıldız'ın fotoğrafını yorumlayan Satterfield, "Bu da yine eşsiz bir Türkiye manzarası. Atlılar ve donmuş gölle bence çok güzel çekilmiş bir fotoğraf. Aynı zamanda göz yanılmasına da yol açıyor ve bu da fotoğrafa ilave bir avantaj katıyor." ifadesini kullandı.


Çıldır Gölü'nde "kış şöleni"

AA'nın ilk kez 2012'de düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, bu yıl da Türkiye'nin yanı sıra Antarktika, Suriye, Filistin, Yeni Zelanda, Endonezya, Fransa ve Fildişi Sahili gibi dünyanın farklı coğrafyalarından "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde yayımlanan 750 binin üzerindeki kare arasından belirlenen 50 seçkin fotoğraf, dünyada Türkçe ve İngilizce alt yazıyla oylamaya açıldı.

Geçen yıl 223 bin kişinin katıldığı oylama, "aa.com.tr/yilinfotograflari" ve "aa.com.tr/photooftheyear" internet adreslerinden 31 Aralık'a kadar devam edecek.

"Anadolu Ajansı Yılın Fotoğrafları Oylaması"na katılmak için tıklayın >>

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.