Dolar
40.25
Euro
46.84
Altın
3,337.73
ETH/USDT
3,157.90
BTC/USDT
118,100.00
BIST 100
10,225.48
Gündem

Başkalarına ait kredi kartlarıyla fatura ödeyen 3 kişi tutuklandı

Antalya merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, başkalarına ait kredi kartlarının bilgilerini kullanarak fatura ödemesi yaptığı belirlenen dolandırıcılık şüphelisi 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

18.04.2017 - Güncelleme : 18.04.2017
Başkalarına ait kredi kartlarıyla fatura ödeyen 3 kişi tutuklandı

ANTALYA

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, son günlerde bazı kişilerin kredi kartlarından bilgileri dışında internet, telefon, elektrik gibi faturaların ödendiği yönündeki şikayetler üzerine Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı.

Ekiplerin 6 ay süren çalışmaları sonucu 4 şüphelinin bazı illerde komisyon karşılığı anlaştıkları fatura ödeme merkezleri aracılığıyla kendilerine ait sistem üzerinden topladıkları fatura ödemelerini internet ve sesli yanıt sisteminden (IVR) başkalarına ait banka ve kredi kartı bilgilerini kullanarak yaptığı belirlendi.

Zanlılar, Antalya'nın Kemer ilçesi, Bursa ve Artvin'de düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

35 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalamışlar

Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçları ile üst aramalarında çok sayıda fatura ödemesine ait dekontla dijital materyal ele geçirildi. Bunların incelenmesi sonucu şu ana kadar yaklaşık 35 bin kişinin kredi kartı bilgilerinin kopyalandığı tespit edildi.

Dolandırıcılık zanlılarının iki şirket üzerinden şimdiye kadar yaklaşık 200 bin fatura ödemesini yaptığı, bunların toplam tutarının 75 milyon liraya yakın olduğu da saptandı.

Emniyette işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü mahkemece tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Muhabir: Hüseyin Kanber

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.