Spor

Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı vefat etti

Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Halil İbrahim Avşar, Erkan Tiryaki, Sinan Özmüş  | 19.09.2022 - Güncelleme : 19.09.2022
Olimpiyat şampiyonu eski milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı vefat etti

Ankara/Antalya

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamada, "Olimpiyat ve dünya şampiyonu, eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı 91 yaşında vefat etti. Uzun zamandır hastalıkla mücadele eden Mustafa Dağıstanlı 1956 ve 1960 yıllarında olmak üzere 2 kez olimpiyat şampiyonluğu yaşarken; 1954, 1957 ve 1959 yıllarında olmak üzere 3 kez dünya güreşinin zirvesinde yer almıştır. Dağıstanlı, 1973-1980 yılları arasında Adalet Partisi Samsun Milletvekili olarak TBMM’de görev yapmıştır. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

TBMM'de tören düzenlenecek

Antalya'da tedavi gördüğü özel hastanede 91 yaşında hayatını kaybeden olimpiyat ve dünya şampiyonu, eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı'nın cenazesi, oğulları Oğuzhan ve Hakan Dağıstanlı ile Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan tarafından hastane morgundan alındı.

Oğuzhan Dağıstanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası için yarın saat 14.00'te TBMM'de tören düzenleneceğini, Kocatepe Camisi'nde ikinci namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceğini söyledi.

"5 gündür yoğun bakımdaydı"

Babasının bir aydır hastanede tedavi gördüğünü belirten Dağıstanlı, "Son 5 gündür yoğun bakımdaydı. Kalp yetmezliğinden babamı kaybettik. Dünyanın yenilmeyen tek güreşçisiydi. Babamın devrinden bir tek Ahmet amca kaldı. Geriye kalan tüm takım arkadaşları vefat etti. En son babam da vefat etti. Türk bayrağını dalgalandırmasını hep gururla anlatırdı. O bakımdan gururluyuz." dedi.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu, eski milletvekili Mustafa Dağıstanlı, 1956 ve 1960 yıllarında 2 kez olimpiyat şampiyonluğu yaşarken; 1954, 1957 ve 1959 yıllarında ise 3 kez dünya güreşinin zirvesinde yer almıştı. Dağıstanlı, 1973-1980 yılları arasında Adalet Partisi Samsun Milletvekili olarak TBMM'de görev yapmıştı.

Bakan Kasapoğlu'ndan taziye mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, vefat haberini üzüntüyle öğrendiğini belirterek, "Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçimiz Mustafa Dağıstanlı'nın vefat ettiğini büyük bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Türk sporuna önemli hizmetlerde bulunmuş merhum Mustafa Dağıstanlı'ya Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve spor camiamıza başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın