Dolar
43.83
Euro
51.71
Altın
5,103.92
ETH/USDT
1,963.00
BTC/USDT
67,884.00
BIST 100
13,934.06
Ekonomi

TGS, Dalaman Havalimanı'ndaki yeni yerleşkesini hizmete açtı

Türk Hava Yolları'nın iştirak şirketi TGS Yer Hizmetleri AŞ, Dalaman Havalimanı'nda idari ve atölye binasından oluşan yeni yerleşkesini hizmete açtı.

Gökhan Yılmaz  | 17.02.2026 - Güncelleme : 17.02.2026
TGS, Dalaman Havalimanı'ndaki yeni yerleşkesini hizmete açtı

İstanbul

TGS Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, 15 ayda tamamlanan Dalaman Havalimanı'ndaki yeni yerleşkenin, şirketin büyüyen operasyon hacmine paralel olarak sürdürülebilir hizmet anlayışını, teknik altyapı gücünü ve çalışan odaklı yaklaşımını destekleyen stratejik bir yatırım olması hedefleniyor.

İdari bina, atölye ve teknik alanları kapsayan yaklaşık 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yeni yerleşke, 6 bin metrekare arazi üzerine inşa edildi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Proje kapsamında deprem güvenliğini artırmak amacıyla 872 fore kazık uygulaması gerçekleştirildi. Yangın güvenlik sistemleri en güncel standartlara uygun şekilde kurularak, tesisin emniyet altyapısı üst seviyeye taşındı.

Tesisin altyapı planlamasında, atık su hatlarıyla yağmur suyu hatları tamamen ayrıştırılarak sürdürülebilir çevre yönetimi yaklaşımı da benimsendi.

Kurulan güneş enerji sistemiyle ise yıllık yaklaşık 500 bin kilovatsaat elektrik üretimi hedefleniyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
bannerpartial1
bannerpartial2