Politika

Dışişleri Bakanı Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde temaslarda bulundu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 1-3 Mart'ta düzenlenecek 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, Antalya'da temaslarda bulundu.

Ekip  | 29.02.2024 - Güncelleme : 29.02.2024
Dışişleri Bakanı Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde temaslarda bulundu

Ankara

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, Kazak mevkidaşı Nurtleu ile görüştü.

İkili siyasi ilişkilerin ele alındığı görüşmede, savunma sanayi, eğitim ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımların değerlendirildiği aktarıldı.

Geçen yıl iki ülke arasındaki 10 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin aşıldığı hatırlatılarak, tarafların ticaret, enerji ve ulaştırma alanlarındaki müteakip projeleri değerlendirdiği kaydedildi.

Görüşmede, tarafların bölgesel konuları kapsamlı şekilde konuştuğuna dikkati çekilerek, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) çerçevesinde daha fazla işbirliği yapılabilecek alanların gündeme geldiği bilgisi paylaşıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan, Lübnanlı mevkidaşı Buhabib ile görüştü

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, Lübnanlı mevkidaşı Buhabib ile görüştü.

İki ülkenin ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Gazze'deki son gelişmeler kapsamlı değerlendirilirken, buradaki durumun bölgenin güvenlik ve istikrarına etkilerine değinildi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Tacik mevkidaşı Muhriddin ile görüştü

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumu öncesinde, Tacik mevkidaşı Muhriddin ile görüştü.

Görüşmede yıl içerisinde yapılması planlanan üst düzeyli ziyaretlerin takvimi ele alınırken, güvenlik, eğitim ve ekonomi alanlarındaki işbirliğinin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar görüşüldü.

Bakan Muhriddin'in, Tacikistan ile Kırgızistan arasındaki sınır belirleme müzakerelerindeki son durum hakkında bilgi vermesi üzerine Fidan, Türkiye'nin bu konuda sağlanan ilerlemeden duyulan memnuniyetini ve varılacak mutabakatın bölgenin istikrar ve refahına katkı sağlayacağını aktardı.

Taraflar, Afganistan’daki son gelişmeler ve buradaki durumun Tacikistan’a yansımalarını da değerlendirdi.

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Hüseyin ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 3. Antalya Diplomasi Forumuna katılmak için geldiği Antalya’da Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile görüştü.

Dışişleri Bakanı Fidan, Gambiyalılar Bakanı Tangara ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gambiya Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışındaki Gambiyalılar Bakanı Mamadou Tangara ile bir araya geldi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.