Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,193.03
ETH/USDT
3,572.90
BTC/USDT
70,431.00
BIST 100
8,991.91
Dünya

Meksika, ABD’yi mülteci akınının büyüyerek daimi hale geleceği konusunda uyardı

Meksika, ABD’nin Honduras, El Salvador ve Guatemala’ya her yıl 2 milyar dolar yatırım yapması gerektiğini belirterek, aksi durumda bu ülkelerden mülteci akının büyüyerek daimi hale geleceğini bildirdi.

Fuat Kabakcı  | 09.04.2021 - Güncelleme : 09.04.2021
Meksika, ABD’yi mülteci akınının büyüyerek daimi hale geleceği konusunda uyardı

Ankara

Meksika sınırından ABD'ye geçmeye çalışan göçmenler

ABD'ye Meksika sınırından geçmeye çalışan göçmenlerin sayısının martta 171 bini aştığı ve bu sayının 2006'dan bu yana görülen en yüksek aylık rakam olduğu belirtildi. ”Kuzey Üçgeni" olarak bilinen Honduras, Guatemala ve El Salvador'dan yola çıkan göçmenler, Meksika sınırındaki Rio Grande nehrinden geçişleri sonrası, otobüslerle farklı eyaletlere gönderildi. ( Tayfun Coşkun - Anadolu Ajansı )

Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard yaptığı açıklamada, Honduras, Guatemala ve El Salvador'a yatırım yapılması teklifinde bulunarak, Washington yönetiminin bu konuda ortak çaba harcamasını beklediklerini söyledi.

"Eğer bölgeye özellikle demografi ve ekonomi olmak üzere farklı açılardan bakarsanız, gelecek yıllarda mülteci akının büyümesi ve daimi hale gelmesi kesindir." diyen Ebrard, ABD’nin bu durumda bu ülkelerin kalkınması için her yıl 2 milyar dolar harcamak durumunda kalacağını dile getirdi.

2006'dan bu yana görülen en yüksek sayı

Guatemala ve El Salvador, güney sınırında bulundukları ABD’ye en çok göç veren ülkeler arasında yer alıyor.

ABD'ye Meksika sınırından geçmeye çalışan göçmenlerin sayısı mart ayında 171 bini aştı

ABD Sınır ve Gümrük Muhafaza Biriminden (CBP) 2 Nisan’da yapılan açıklamada, martta ABD-Meksika sınırını geçmeye çalışırken yakalanan göçmen sayısının 171 bini aştığı ve bu rakamın 2006'dan bu yana görülen en yüksek sayı olduğu kaydedilmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.