Dolar
32.38
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.90
BTC/USDT
70,820.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

İsrail saldırısında gözünü kaybeden Filistinli gazeteci: Mermilerle gerçeğin üstü örtülemez

İşgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen protestoları takip ettiği sırada İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu sol gözünü kaybeden Filistinli foto muhabir Muaz Amarna, "İsrail, mermilerle gerçeğin üstünü örtemez." dedi.

Qays Abu Samra, Çağrı Koşak  | 21.11.2019 - Güncelleme : 21.11.2019
İsrail saldırısında gözünü kaybeden Filistinli gazeteci: Mermilerle gerçeğin üstü örtülemez

Ramallah

Tedavi gördüğü Batı Şeria'daki Hedase Ayn Karim Hastanesi'nde AA muhabirine konuşan Muaz Amarna, İsrail güvenlik güçlerinin Filistinli gazetecilere uyguladığı şiddeti anlattı. 

İsrail güçlerinin Filistinli gazetecileri kasten hedef aldığını söyleyen Amarna, basın mensuplarının mermi ve göz yaşartıcı gazlarla yahut ofisleri kapatılarak susturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Filistin'deki gazeteciler olarak İsrail işgalini dünyaya duyurmaya devam edeceklerini vurgulayan Amarna, "İsrail, mermilerle gerçeğin üstünü örtemez." dedi.

Tedavisinin 9 ay kadar süreceğini aktaran Amarna, yeniden göreve döneceği günü sabırsızlıkla beklediğini vurguladı.

Amarna son olarak yurt içi ve yurt dışından kendisine destek mesajları gönderen tüm kurum ve kişilere şükranlarını dile getirdi.

Filistinli gazeteciye destek için sosyal medyada "Tek gözünü kapat" eylemi

İşgal altındaki Batı Şeria'da 15 Kasım Cuma günü düzenlenen yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım (Utanç) Duvarı protestolarını takip ettiği sırada, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu sol gözünü kaybeden Filistinli foto muhabiri Muaz Amarna'ya destek için sosyal medyada "Tek gözünü kapat" eylemi başlatılmıştı.

"Muaz'ın Gözü" etiketiyle başlatılan kampanya kısa sürede büyük ilgi görmüş aralarında Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'nin de bulunduğu pek çok kişi, sosyal medya hesaplarından tek gözlerini kapattıkları fotoğraflarını paylaşmıştı.

Kampanyaya Filistin'in yanı sıra Mısır, Tunus ve Endonezya gibi ülkelerden de destek gelmişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın