Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,818.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, seçim 2015, arşiv

'Kürtleri Müslüman aleminden koparmayı amaçlıyorlar'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay Kürtçülük yapanların, Kürtlerin bir takım sorunlarını kavmiyetçilik haline dönüştürenlerin, Kürtleri Müslüman aleminden koparmayı amaçladıklarını ileri sürdü.

30.05.2015 - Güncelleme : 30.05.2015
'Kürtleri Müslüman aleminden koparmayı amaçlıyorlar'

SİİRT

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Bugün Kudüs yine işgal altındadır tıpkı Selahaddin Eyyubi'nin zamanındaki gibi Kudüs yine işgal altındadır. Ve Kudüs'ü o siyonist işgalden kurtaracak bir Selahaddine ihtiyaç vardır. Ama tabii ki o Selahaddin 'Kudüs Yahudilerindir' diyen bir Selahaddin olamaz" dedi.

Aktay, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti milletvekili adayı Ali İlbaş, İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ile Pervari ilçesine bağlı Beğendik beldesini ziyaret etti.

Burada vatandaşlarla sohbet eden Aktay, yaptığı konuşmada, 2002 yılında iktidara geldikleri günden beri siyasetin, devletin manasını ve Türkiye'nin çehresini değiştirdiklerini söyledi.

Aktay, insanların eskiden köşeyi dönmek için siyaseti kullandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz ise siyaseti hizmete dönüştürdük. Siyaseti gerçekten vatandaşlara hizmet vesilesi haline getirdik, toplumun siyasete olan inancını yeniledik. AK Parti iktidarı döneminde devletin anlamını değiştirdik. Eskiden devlet hep bizi ezen, bizi aşağılayan, bize kılık kıyafet empoze eden ve ne giyeceğimize karar veren ceberut bir yapıydı. Kızlarımız başörtüsüyle okula giderken 'sen böyle gidemezsin' diyorlardı. İşte 'laikliğe ve çağdaşlığa aykırı' diye 'sen böyle giyineceksin' diye kendi beğendiği bir kıyafeti zorla benim kızıma dayatan bir devlet anlayışı söz konusuydu. Bu bizi çok eziyordu, gelenek göreneklerimiz, kültürümüz ve dinimiz bize başka bir şey söylüyordu fakat devlet bize başka bir şey dayatıyordu."

 "Kürtçe okullarda, her tarafta konuşulabiliyor"

"Artık 'senin dilin şudur, inancın budur' diyen bir devlet yok" ifadesini kullanan Aktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet vatandaşı hangi etnik kökenden olursa olsun Türk, Kürt, Çerkez, Laz mı onlara saygı duyacak, onlar kendi dilleriyle konuşmak istediği zaman onlara bu imkanı sağlayacak. AK Parti bu ülkede bunu sağladı. Şu an Kürtçe okullarda her tarafta konuşulabiliyor. Kimse 'Kürtçe konuşuyor' diye asla aşağılanmıyor. Devlet televizyonunda 24 saat Kürtçe yayın yapılıyor. Diğer taraftan örgüt 'Kürt milliyetçiliği' söylemi üzerinden bir baskı oluşturmaya çalışıyor."

Aktay, bugün Kürtçülük yapanların, Kürtlerin bir takım sorunlarını kavmiyetçilik haline dönüştürenlerin, Kürtleri Müslüman aleminden koparmayı amaçladıklarını ileri sürdü.

"Bugün biri 'ben Kürdüm' diğeri 'ben Türküm' öbürü 'ben Arabım' derse bu ümmet paramparça oluyor" ifadesini kullanan Aktay, "Bir daha hiçbir şekilde bir arada tutamayız. Şu anda Türkiye'yi paramparça etmek için emperyalistler atak üstüne atak yapıyorlar. Bütün gayeleri bizi paramparça etmektir. Hiçbir zaman bir olmamızı istemediler. Biz bir birimizle didişirken onlar bu memleketin bütün kaynaklarını sömürüp gidecekler" dedi.

"AK Parti'de her kesimden aday var"

AK Parti'de Ermeni, Alevi ve birçok farklı kesimden aday olduğunu vurgulayan Aktay, şunları söyledi:

"Hele sen bir Müslüman evladısın, Kürtler Müslümandır ve Müslümanların listesinde 3 tane eşcinsel insan varsa, erkeklerle erkeklerin evliliğini savunan insan varsa ben sana sorarım 'sen kimsin?' Sen bizden değilsin biz böyle erkek erkeğe evliliği tanımıyoruz. Böyle bir şeyi kabul edecek bir Kürt de tanımıyorum. 'Türk devleti Kürtleri asimile etti' diyorlardı ama bundan daha büyük asimilasyon olamaz. Kürdün inancını ve dilini başka bir şeye dönüştürdün ve şimdi Kürdün cinsiyetini de mi değiştireceksiniz? Bir defa Kürt halkı Müslüman bir halktır. Müslüman halkın erkek erkeğe evliliği onaylaması mümkün değildir."

"Türkiye o Selahaddin'in rolünü oynuyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Kürtlerin Müslüman aleminin şerefli bir üyesi olduğunu ve Selahaddin Eyubbi'nin torunlarını İslam dünyasından koparmasına kimsenin gücünün yetmeyeceğini savundu.

"Biz Kürt kardeşlerimize Selahaddin Eyyubi'nin torunları diyoruz, Selahaddin Eyyubi bir Kürt'tür ama hiçbir zaman Kürtçülük yapmış bir adam değildir" diyen Aktay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bir Kürt lider olarak öne düşmüş arkasına Araplar, Türkler takılmış ve hep birlikte gidip Kudüs'ü almışlar. Bugün Kudüs yine işgal altındadır tıpkı Selahaddin Eyyubi'nin zamanındaki gibi. Kudüs'ü o siyonist işgalden kurtaracak bir Selahaddin'e ihtiyaç vardır. Ama tabii ki o Selahaddin 'Kudüs Yahudilerindir' diyen bir Selahaddin olamaz. İnşallah o Selahaddinler Kürtlerin bağrından çıkacaktır. Belki de şu an bilhassa Türkiye o Selahaddin'in rolünü oynuyor. Bugün Türkiye eskisine nazaran asla ırkçılık yapmıyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın