Politika, seçim 2015

"HDP'nin PKK, PYD ve KCK üçgeni içinde kaldığı aşikar"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz, terör örgütü PKK yöneticilerinin "HDP'ye oy verin" çağrısını, "HDP'nin tamamen PKK, PYD ve KCK üçgeni içinde kaldığı aşikar" olarak değerlendirdi.

29.10.2015 - Güncelleme : 29.10.2015
"HDP'nin PKK, PYD ve KCK üçgeni içinde kaldığı aşikar"

BİTLİS

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, terör örgütü PKK yöneticilerinin Milletvekili Genel Seçimi öncesinde vatandaşları baskı altına alarak "HDP'ye oy verin" çağrısında bulunmasını değerlendirirken, "HDP'nin tamamen PKK, PYD ve KCK üçgeni içinde kaldığı aşikar" dedi.

Demiröz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK/KCK'nın bütün HDP il ve ilçe yönetimlerine bilgi vererek veya onlar adına açıklama yaparak, seçmeni HDP'ye destek vermek üzere sandığa davet ettiğini anımsattı. 

Terör örgütünün bu açıklamalarıyla seçimlerde HDP'ye destek olduğunu açık şekilde ilan ettiğine dikkati çeken Demiröz, şöyle konuştu:

"7 Haziran seçiminden sonra eş başkan yaptığı açıklamada, 'biz sırtımızı PKK, KCK ve PYD'ye yasladık' ifadesini kullanmıştı. Demek ki bu konuda herhangi bir tereddüt yok. Karşılıklı birbirlerinden alışveriş yapıyorlar, birbirlerinin desteğini alıyorlar. HDP'nin legal bir yanının kalmadığı aşikar. Aslında bu bile HDP'nin ne halde olduğunu ve kime hizmet ettiğini, buradaki Kürt kardeşlerimle ilgisinin olmadığını, tamamen terör odaklarıyla hareket ettiğini gösteriyor. Birbirlerinden faydalanıyorlar, geçiş sağlıyorlar. HDP'li vekiller dağa giderek onlara övgü yağdırıyor, şehirde de onlara hizmet ediyorlar. HDP'nin tamamen PKK, PYD ve KCK üçgeni içinde kaldığı aşikar."

HDP'li milletvekilli adaylarının seçilmeleri durumunda Meclis'te demokratik siyaset yapmalarının beklenmediğini kaydeden Demiröz, "Geçen seçim sonuçları bunu gösterdi, önümüzdeki seçimlerde de aynı tablonun doğmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

"Seçmene baskı yapılıyor"

Demiröz, PKK'nın bölgede seçmene HDP'ye destek vermeleri yönünde baskı yaptığına değinerek, şöyle devam etti:

"Terör örgütünün bu şekilde oy istemesi kesinlikle seçmen iradesine aleni bir baskıdır. Tamamen silahlı şekilde insanları tehdit ederek, fişleyerek, dağa götürerek, ikna odalarına sokarak, çocuğuyla ve işiyle ürküterek oy talep ediyorlar. Yapmayanların sağını, solunu yakıyorlar. İl başkanımızın dükkanı ve çoğu esnafımızın araçları yakılıyor. Vatandaşımızın yolunun yapılması için İl Özel İdaresi, Devlet Su İşleri ve Karayolları araçlarını gönderiyoruz. Buna engel oluyorlar, araçları yakıyorlar. Bu baskı değil mi? Şimdi 'HDP'yi destekliyoruz' dediklerine göre, bunların geçişgenliği falan yok. Beraberler ve iç içeler. Birisi siyasal yapısı, diğeri silahlı kanadı. Bunu vatandaşımızın takdirine bırakıyorum. İnşallah bölge bunu anlayacak ve 1 Kasım'da gerekli cevabı sandıkta verecek."

"Bunun demokrasilerde yeri yok"

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de terör örgütü PKK'nın HDP için oy istemesinin kendilerini şaşırtmadığını çünkü daha önce de defalarca dile getirdikleri gibi HDP ile örgütün aynı doğrultuda olduğunu söyledi.

HDP ile terör örgütünün birlikte adım attığını vurgulayan Kayatürk, şöyle konuştu:

"Sayın Demirtaş istediği kadar saz çalıp şarkı söylesin. Onların aynı hareket ettiğini sağır sultan bile biliyor. Bunların olmaması gerekiyor. Halkların demokratik hakkına ve özgür iradesine önem veren herkesin bu duruma karşı çıkması gerekiyor. Terör örgütü sadece oy isteyen açıklamalar yapmıyor, aynı zamanda oy vermeyenleri cezalandıracağını açıkça dile getiriyor. Bunun demokrasilerde yeri yok. Kabul edilmemeli ve duyarlı tüm kesimler buna karşı çıkmalı."

"Sandıklar çok iyi korunacak"

Vatandaşlara, korkmadan sandığa giderek oy kullanmaları konusunda çağrıda bulunan Kayatürk, şunları söyledi:

"Türkiye'de insanların 7 Haziran'dan daha rahat oy kullanabilecekleri bir ortam var. Kimse bundan endişe duymasın ve tehditlere kanmasın. Örgüt tehditlerinden vazgeçmiyor ancak güvenlik önlemleri konusunda tüm adımlar atılıyor. Sandıklar bu seçimlerde çok iyi korunacak. Bizler milletvekili aday arkadaşlarımızla birlikte sürekli vatandaşlarımızın yanında olacağız ve hiçbir zaman onları yalnız bırakmayacağız. Halkımızın kendini güvende hissetmesi için elimizden geleni yapacağız."

Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticileri, farklı tarihlerde yaptıkları açıklamalarla, "1 Kasım Milletvekili Genel Seçiminde özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki seçmenin sandığa giderek HDP'ye oy vermesi" çağrısında bulunmuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın