Dolar
38.57
Euro
43.71
Altın
3,256.72
ETH/USDT
1,832.60
BTC/USDT
96,779.00
BIST 100
9,078.43
Dünya

Rusya ve İtalya'da 'Dünya Saati' etkinliği düzenlendi

Rusya ile İtalya'da binlerce yapının ışıkları, iklim değişikliğine dikkati çekmek için 1 saat kapatıldı.

Dmitri Chirciu, Barış Seçkin  | 27.03.2021 - Güncelleme : 28.03.2021
Rusya ve İtalya'da 'Dünya Saati' etkinliği düzenlendi Fotoğraf: Sefa Karacan / AA

Moskova/Roma

Rusya'da 2 binden fazla yapının ışıkları, iklim değişikliğine dikkati çekmek için 1 saat kapatıldı

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Dünya Saati" etkinliği düzenlendi. Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) iklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla düzenlediği etkinliği tarihi Kızıl Meydan'da birçok yapının ışıkları 1 saatliğine kapatıldı. ( Sefa Karacan - Anadolu Ajansı )

Doğal Hayatı Koruma Vakfının (WWF) iklim değişikliği ve çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla düzenlediği etkinlik kapsamında, tarihi Kızıl Meydan'daki Kremlin Sarayı, hükümet ve parlamento binalarının yanı sıra Ostankino Kulesi, Büyük Tiyatro, bazı müze, stadyum ve parklar dahil 2 binden fazla yapının ışıkları 1 saatliğine kapatıldı.

Rusya Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı Aleksandr Kozlov, etkinlik öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada milyonlarca kişinin etkinliğe katıldığını belirterek, "Bu insanlar, dünya ile ilgili nelerin yaşandığını, yarın ne olacağını ve çocuklara nelerin kalacağını düşünüyor." dedi.

WWF Rusya Müdürü Dmitriy Gorşkov da daha önce doğa ve insan için tehlikeli kazaların yaşandığını, dünyada meydana gelen olaylarla ilgili bilgilerin açık olması gerektiğini söyledi.

İtalya

İtalya'da da "Dünya Saati" etkinliğiyle küresel ısınmaya dikkati çekmek için birçok yapının ışıkları söndürüldü

Başkent Roma'nın sembolü, asıl adı "Anfiteatro Flavio" olan Kolezyum'un sadece sarı ışıkları, saatler 20.30'u gösterdiğinde kapatıldı.


Fotoğraf: Barış Seçkin/AA

Verona kentindeki Verona Arenası, Floransa'daki Ponte Vecchio gibi tarihi yapıların yanı sıra Roma'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı Quirinale, Başbakanlık Sarayı Chigi'nin ışıkları etkinlik kapsamında söndürüldü.

Roma'ya komşu Vatikan Şehir Devleti'nin tarihi Aziz Petrus Bazilikası'nın da ışıkları kapatılarak etkinliğe destek verildi.

WWF tarafından 2007'de başlatılan ve her yıl mart sonunda düzenlenen "Dünya Saati" etkinliğinde, dünyanın büyük şehirlerindeki önemli anıt, yapı ve binaların ışıkları 1 saatliğine kapatılıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın