Dolar
40.04
Euro
46.92
Altın
3,301.67
ETH/USDT
2,576.10
BTC/USDT
109,200.00
BIST 100
9,998.20
Dünya

Paris'te "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Hatay lezzetleri tanıtıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te asırlık Fransız gastronomi ve otelcilik okulu Ferrandi ve dünyaca ünlü Le Cordon Bleu'de düzenlenen etkinliklerde Hatay'a özgü lezzetler ikram edildi.

Esra Taşkın  | 22.05.2023 - Güncelleme : 25.05.2023
Paris'te "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında Hatay lezzetleri tanıtıldı Fotoğraf: Esra Taşkın/AA

Paris

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde her yıl mayıs ayında düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, 1920'den bu yana faaliyet gösteren Ferrandi'de Hatay kentine özgü lezzetlerin tanıtımı yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin düzenlediği etkinliğe Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Fatma Özsoy, Ferrandi Müdür Yardımcısı Gregoire Auzenat, Ferrandi öğrencileri ve basın mensupları katıldı.

Türkiye'den gelen şefler Adıgüzel Yıldız, Süreyya Çetin ve Zeynel Aksar, davetlilere Hatay usulü meze sunumu yaptı.

Türkçe ve Fransızca yapılan eğitici sunumda Hatay'dan getirilen baharatlar ve malzemeler kullanıldı.

Davetlilere mezenin yanı sıra vişneli yaprak sarma ve kuru patlıcan dolması ikram edildi.

Türk şefler Hatay lezzetlerinin hazırlık ve pişirme sürecine ilişkin püf noktaları da öğrencilerle paylaştı.

Büyükelçi Onaner, etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye'de ve yurt dışında Türk mutfağını tanıtmak için etkinlikler düzenlendiğini anımsattı.

Onaner, "Bu ekibin ve yaptıkları yemeklerin özelliği Hatay yöresinin mutfağına ait olmasıdır." dedi.

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında Hatay'ın da bulunduğunu dile getiren Onaner, bunun, Hatay'ın özel mutfağını öne çıkarmak istemelerinin nedenlerinden olduğunu kaydetti.

Büyükelçi Onaner, Hatay ve Gaziantep yörelerinin mutfaklarının meşhur olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde resepsiyon düzenlendi

"Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde de Türk mutfağı ve Hatay lezzetleri tanıtıldı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Ali Onaner'in ev sahipliği yaptığı resepsiyona, Paris'te yerleşik yabancı misyon temsilcileri, Fransız parlamenterler, akademisyenler ve gazeteciler katıldı.

Resepsiyonda Türk şefler Veysel Karani Yalçın, Süreyya Çetin, Adıgüzel Yıldız ve Zeynel Aksar'ın hazırladığı Hatay mutfağının mezeleri, davetlilere ikram edildi.

Büyükelçi Onaner, burada yaptığı konuşmada, bu yıl "Kadim ve Sürdürülebilir Türk Mutfağı" temasıyla gerçekleşen Türk mutfağı haftasında, zengin Hatay mutfağına ait yemeklerin menüyü oluşturduğunu söyledi.

Onaner, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu iller arasında Hatay'ın da bulunduğunu hatırlattı.

Dünyaca ünlü Le Cordon Bleu'de Hatay lezzetleri hazırlandı

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin, Paris'te Le Cordon Bleu okulunda düzenlediği etkinlikte de Hatay usulü vişneli yaprak sarma ve kısır sunumu yapıldı.

Etkinliğe katılan okulun öğrencileri ve davetlilere, Hatay'ın farklı yemekleri ikram edildi.

Öte yandan Le Cordon Bleu'nün ilk okulu, Paris'te 1895'te açıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.