Dolar
41.37
Euro
48.54
Altın
3,643.11
ETH/USDT
4,683.40
BTC/USDT
116,041.00
BIST 100
10,372.04
Dünya, İsrail’in Gazze saldırıları

BM Filistin Özel Raportörü Albanese'den UCM'nin kararına destek için birlikte çalışılması çağrısı

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki kararına destek için birlikte çalışılması çağrısı yaptı.

Mustafa Deveci  | 21.11.2024 - Güncelleme : 21.11.2024
BM Filistin Özel Raportörü Albanese'den UCM'nin kararına destek için birlikte çalışılması çağrısı Fotoğraf: Mohamed Mdalla/AA

Ankara

Albanese, UCM'nin Netanyahu ve Gallant hakkında tutuklama kararı çıkarmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

UCM'nin karar paylaşımını alıntılayan Albanese, "Uluslararası toplum olası tepkilere hazırlanırken, hesap verilebilirlik alevini parlak şekilde tutmak için birlikte çalışmamız gerek. Bu karanlık zamanlarda adalet çağrısının güçlü şekilde büyümesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

UCM, Gazze'de işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan Netanyahu ve Gallant hakkında tutuklama emri çıkardı.

Mahkeme ayrıca İsrail'in, UCM'nin yargı yetkisine ilişkin itirazlarını reddederek, Filistin topraklarında işlenen suçlar üzerinde yargı yetkisi bulunduğuna hükmetti.

UCM Ön Yargılama Dairesi, İsrail'in 26 Eylül 2024'te yargı yetkisine ilişkin sunduğu iki itirazı oybirliğiyle reddetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın