Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,122.50
BTC/USDT
63,001.00
BIST 100
9,915.62
Gündem

Ankara'da FETÖ soruşturmasında hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişi yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü FETÖ'ye yönelik soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen 14 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında 2007 yılındaki sınavda soru dağıttığı tespit edilen 1 şüpheli de bulunuyor.

Cemil Murat Budak, Serdar Açıl, Aykut Karadağ, Sertaç Bulur  | 22.11.2022 - Güncelleme : 22.11.2022
Ankara'da FETÖ soruşturmasında hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişi yakalandı

Ankara

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, kapatılan Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Polis Kolejinden ilişiği kesilen, haklarında FETÖ tarafından okul dönemine ve ilişiklerinin kesilmesiyle sonraki döneme ait bağlılık ve sadakatlerine göre kodlamalar, ardışık arama, HTS kayıtları, aleyhte ifade ve teşhisler bulunan şüphelilere yönelik Ankara merkezli 9 ilde operasyon başlatıldı.

Bu çerçevede, 2007 yılı Polis Memurluğundan Komiser Yardımcılığına Geçiş sınavında soru dağıttığı tespit edilen 1 kişinin de aralarında olduğu 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu karar doğrultusunda söz konusu 14 kişiyi gözaltına aldı.

Jandarma Astsubay Sınavı sorularının sızdırılması soruşturmasında 8 gözaltı kararı

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, 2013 yılı Jandarma Astsubay Sınavı (JANA) soruşturması kapsamında, FETÖ üyelerince yazılı sınav öncesinde sorulara erişilerek örgüt mensuplarına dağıtıldığı tespit edildi.

Bu şekilde sınavda usulsüzlük gerçekleştirdiği belirlenen 7 askeri personel ile soruların dağıtılmasına aracılık eden 1 sivil şüpheli hakkında, Ankara merkezli 10 ilde gözaltı kararı verildi.

Şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince devam ediliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.