Dolar
38.50
Euro
43.68
Altın
3,242.36
ETH/USDT
1,816.50
BTC/USDT
94,906.00
BIST 100
9,078.43
Dünya

ABD ve Japonya, havadan havaya füzelerin ortak üretimi için harekete geçti

ABD ve Japonya, orta menzilli havadan havaya füzelerin (AMRAAM) ortak üretimine yönelik çabaları hızlandıracağını açıkladı.

Dilara Karataş  | 10.10.2024 - Güncelleme : 10.10.2024
ABD ve Japonya, havadan havaya füzelerin ortak üretimi için harekete geçti

Ankara

Japon basın kuruluşu Nikkei Asia'nın haberine göre Japonya Savunma Bakanlığı, iki tarafın da Hawaii'de yapılan toplantı sonucu ortak üretime ilişkin fizibilite çalışması başlatılmasında anlaştığını açıkladı.

Açıklamada, AIM-120 orta menzilli AMRAAM füzelerinin ortak üretilmesi için yapılacak fizibilite çalışmasının "zorlukları, teslim sürelerini ve Japonya'da uygulanabilir üretim faaliyetlerini" ele alacağı ifade edildi.

ABD, daha önce hem İsrail'e hem de Ukrayna'ya orta menzilli havadan havaya füzeleri (AMRAAM) göndermişti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın