Dolar
32.54
Euro
34.92
Altın
2,347.29
ETH/USDT
3,130.00
BTC/USDT
64,248.00
BIST 100
9,881.88
Gündem

'Gelecekle İletişim Çalıştayı'nın ilk etabı Gaziantep'te başladı

RTÜK tarafından 11'incisi düzenlenen "Gelecekle İletişim Çalıştayı"nın Gaziantep'teki ilk etabı saha çalışmasıyla başladı.

Feride Pelin İnal  | 24.04.2019 - Güncelleme : 24.04.2019
'Gelecekle İletişim Çalıştayı'nın ilk etabı Gaziantep'te başladı

Gaziantep

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca (RTÜK) 11'incisi düzenlenen "Gelecekle İletişim Çalıştayı"nın Gaziantep'teki ilk etabı saha çalışmasıyla başladı.

Anadolu Ajansının (AA) da desteğiyle "Kurtuluş Mücadelelerinde İletişim Araçları" ana temasıyla düzenlenen çalıştay kapsamında, Türkiye'deki iletişim fakültelerinde lisans ve yüksek lisans eğitimi alan Kırgız, Kazak, Özbek, Tacik ve Afgan 45 öğrenci, şehrin tarihi mekanlarında saha çalışması yaptı.

Çalışmalara 25 Aralık Panorama Müzesi ile başlayan öğrenciler, Gaziantep Kalesi, Kürkçü Hanı, Şeyh Fethullah Cami, Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret etti.

"Müzede savaş mücadelesini yaşamış gibi oldum"

Kırgızistanlı Gülayım Abdukarimova, Kurtuluş Müzesi'nde gazetecilere, Kocaeli Üniversitesinde yüksek lisans yaptığını söyledi.

RTÜK'ün geçen sene düzenlediği çalıştaya dinleyici olarak katıldığını dile getiren Abdukarimova, "Bu yıl RTÜK yetkilileri üniversitede tanıtım yaptıklarında katılmak istedim. İlk defa Gaziantep'e geliyorum. Tarihi bir kent, geçmişe gidiyorsunuz. Müzede savaş mücadelesini yaşamış gibi oldum. Çok etkileyici bir kent." dedi.

Çalıştayın ikinci bölümü Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek

Özbekistanlı Rukhsora Yusupova, Ege Üniversitesinde yüksek lisans yaptığını belirterek, Gaziantep'in Osmanlı'yı andırdığına dikkati çekti.

Afganistanlı Farid Ahmad Khairi de Erciyes Üniversitesinde gazetecilik eğitimi aldığını söyledi.

Gaziantep'in bitmeyecek bir tarihi olduğunu belirten Khairi, gezdikleri müzelerle Gazianteplilerin destansı mücadelelerini yakından görme fırsatı yakaladığını dile getirerek, kentin tarihine hayran kaldığını bildirdi.

Çalıştay, 25 Nisan Perşembe günü Hasan Kalyoncu Üniversitesinde RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in de katılacağı programla devam edecek.

Çalıştayın ikinci bölümü Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.