Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,353.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler

Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Markovic, AA'yı ziyaret etti

Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Zoran Markovic, Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu.

09.06.2021 - Güncelleme : 09.06.2021
Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Markovic, AA'yı ziyaret etti Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA

Ankara

Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Zoran Markovic'i, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ile AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan ağırladı.

Karagöz, Markovic’i ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AA’nın küresel haber yapılanması ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

AA'nın dünyanın önde gelen haber ajanslarından biri olmayı hedeflediğini vurgulayan Karagöz, ajansın küresel düzeydeki varlığı ve gazetecilik çalışmalarına değindi.

Türkiye ve Sırbistan arasında iyi ilişkilerin bulunduğunu ifade eden Karagöz, AA'nın iki ülke arasındaki diyaloğu destekleyeceğini ve Sırbistan'dan daha fazla haber içeriğine yer vereceğini belirtti.

Karagöz, 2012'den bu yana 16 Sırbistan vatandaşının AA'nın medya eğitim programlarına katıldığı bilgisini paylaştı.

Büyükelçi Markovic de iki ülke ilişkilerini geliştirmenin önemine dikkati çekerek bunda medyanın ve özellikle de Anadolu Ajansının oynadığı rolün önemine işaret etti.

Türkiye ile Sırbistan arasındaki bağların son 10 yılda giderek yoğunlaştığını vurgulayan Markovic, bu yöndeki gayretleri için her iki ülkenin liderlerine teşekkür etti.

Markovic, Anadolu Ajansı ile Sırbistan haber ajansı Tanjug arasındaki her türlü iş birliğine açık olduklarını belirtti.

Anadolu Ajansının çok güvenilir bir kaynak olduğunu ifade eden Markovic, "Balkanlar ile ilgili haberlerdeki dengeli tutumunuzu takdir ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Özhan da AA'nın haber stratejisi, hedefleri ve faaliyetleri hakkında detaylı sunum yaparak dünyanın önde gelen medya kuruluşlarınca kullanılan, AA foto muhabirlerinin imzasını taşıyan fotoğraflardan örnekler paylaştı.

Karagöz, görüşmenin sonunda Markovic'e sembolik hediyeler takdim etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın