Dolar
38.85
Euro
43.76
Altın
3,229.98
ETH/USDT
2,434.30
BTC/USDT
103,150.00
BIST 100
9,668.36
Kültür

Çukurbağ Rölyefleri, Kocaeli Arkeoloji Müzesi'nde ilk kez sergileniyor

Cumhuriyet'in 102. yılına özel hazırlanan "Nikomedia'nın Sessiz Tanıkları: Çukurbağ Rölyefleri Sergisi", Kocaeli Arkeoloji Müzesi'nde ilk kez ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Makbule Beyza Günbey  | 18.05.2025 - Güncelleme : 18.05.2025
Çukurbağ Rölyefleri, Kocaeli Arkeoloji Müzesi'nde ilk kez sergileniyor

Kocaeli

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Müdürlüğün koordinasyonu ve İzmit Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan sergide, arkeoloji dünyasında ses getiren "Çukurbağ Rölyefleri" yer alıyor.

Müzede ilk kez ziyarete açılan rölyefler (kabartma), dönemin sanat anlayışına, yaşam biçimine ve toplumsal yapısına ışık tutarak, ziyaretçileri adeta tarihte yolculuğa çıkarıyor.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce yürütülen, "102. Yılda 102 Süreli Sergi Projesi" kapsamında 18 Mayıs Müzeler Günü'nde açılan sergiye, İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Müzeler Müdürü Serkan Gedük, müze personeli ve davetliler katıldı.

"Nikomedia'nın Sessiz Tanıkları: Çukurbağ Rölyefleri Sergisi", 31 Temmuz 2025 tarihine kadar Kocaeli Arkeoloji Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.