"Atların Destanı" gösterisi, izleyenleri atların büyülü dünyasına davet ediyor
"Diriliş Ertuğrul", "Kuruluş Osman" ve "Destan" gibi birçok tarihi dizinin çekildiği Bozdağ Film Platoları, Türkiye'nin en büyük atlı, müzikli, danslı sirk ve koreografi gösterisine ev sahipliği yapıyor.

İstanbul
Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ise en büyük film platosu olan mekanın ziyaretçileri, başta Osmanlı olmak üzere eski Türk tarihine ait unsurları keşfediyor.
Önemli akrobatlardan oluşan Bozdağ Film koreografi ekibinin sahnelediği "Atların Destanı" gösterisi de izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.
"Atlar bizim geleneğimizde yoldaşımız ve yarenimiz"
Genel sanat yönetmeni ve koreograf Janbi Ceylan, sergiledikleri atlı dans gösterisinin, Türkiye'de bu alandaki ilk ve tek gösteri olduğunu aktardı.
Bozdağ Film Platolarının böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından büyük onur duyduklarını belirten Ceylan, "Sahnede 40 atçımız, 9 ata eşlik ediyor. Atlar bizim geleneğimizde önemli bir yere sahip. Onlar bizim yoldaşımız ve yarenlerimiz. Gösterimiz, atları insanlarla bir araya getirdiğimiz bir hikayeye sahip. Seyircimize, güzel bir koreografiyle hazırladığımız ve yaklaşık 40 dakika süren bir gösteri sunuyoruz." dedi.
Ceylan, dünyada atlarla gösteri yapan benzer topluluklar olduğunu vurgulayarak, "Atçılık, başta 'Diriliş Ertuğrul' olmak üzere, tarihle ilgili dönem dizilerinin etkisiyle daha fazla gelişmeye başladı. Tarihsel olarak atçılık geleneğine sahibiz. Bunun yanı sıra halihazırda spor branşlarında atçılığın hayatımızda bir yeri var. Biz de bu vesileyle işin sahne ve gösteri kısmını seyircimize sunmayı istedik." diye konuştu.
Atlarla uzun yıllardır birlikte olduğunu kaydeden Ceylan, şu bilgileri verdi:
"Atların insanlar üzerinde önemli bir cazibesi söz konusu. Daha önce hiç at görmemiş ya da ona dokunmamış birisi için bile atlar çok çekici bir anlama sahip. Atlarla temas etmek çok keyifli ve insanlar için pozitif etki oluşturan bir deneyim. Dolayısıyla at, halihazırda bir ilgi objesi. Öte yandan sanatçılarımızın, ışıklar altında ve müzik eşliğinde sahneye çıkması seyircilerimizi ayrıca cezbediyor. Biz işin biraz daha sahne kısmında yer alıyoruz. Eskiler, at üzerinde mahir olanlara 'cündi' derdi. Biz de burada cündilik becerilerimizi sergilemeye çalışıyoruz."
Gösterilerin bayramda da devam edeceğini sözlerine ekleyen Ceylan, "Bozdağ Film Platoları ramazanda olduğu gibi bayram süresince de misafirlerini ağırlamaya devam edecek. Seyircilerimiz bugüne kadar bizi çok güzel duygularla izledi. Bayramda da onlarla birlikte olacağız. Burada onları keyifle izleyecekleri etkinlikler bekliyor. 'Atların Destanı' gösterimizle onlara güzel deneyimler sunmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Bozdağ Film Platoları
Platoların İnegöl Kalesi, Ürgenç Çarşısı, Marmaracık Kalesi, Yenişehir Çarşısı, Kulucahisar Kalesi, Harzemşah Sarayı, Söğüt ve Kayı Obası bölümleri ziyaret edilebiliyor.
İnteraktif etkinlikler sayesinde tarihi yaşayarak öğrenme imkanı yakalayabilen ziyaretçiler, Kayı Obası'nda geleneksel Türk kostümleriyle fotoğraf çektirebilirken, aynı zamanda at binme, Türk zanaat ürünlerinin yapımını izleme ve Kayı halkının günlük yaşantısını inceleme gibi faaliyetlerde bulunabiliyor.
Ziyaretçiler, beğeniyle izledikleri dizilerin setini görüp, oyuncularla tanışma ve sohbet etme imkanı da yakalarken, Söğüt alanında ise geleneksel şerbet ve kahve içip, hediyelik dükkanında geleneksel kostümleri satın alabiliyor.
Bozdağ Film Platoları, Türkiye'nin yanı sıra ağırlıklı olarak Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Balkan ve Latin Amerika ülkelerinden çok sayıda konuk ağırlıyor.
Dizi hayranlarına set ortamını görme imkanı sunan plato, ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa da çıkarıyor. Platodaki gösteri için 650 kişilik kapasite ve çadır konseptinde mimariye sahip özel bir gösteri merkezi inşa edildi.
Plato, haftanın 7 günü saat 10.00-20.00 arasında gezilebiliyor.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.