Dolar
41.70
Euro
48.62
Altın
3,984.44
ETH/USDT
4,516.00
BTC/USDT
122,111.00
BIST 100
10,814.11
insana dair

İskoçyalı Julieta Lorena Martinez "Kuruluş Osman" dizisinden sonra Müslüman oldu

İskoçyalı Julieta Lorena Martinez, ATV'de yayınlanan Bozdağ Film imzalı "Kuruluş Osman" dizisinden etkilenerek, Müslüman oldu.

Aişe Hümeyra Akgün  | 07.10.2025 - Güncelleme : 07.10.2025
İskoçyalı Julieta Lorena Martinez "Kuruluş Osman" dizisinden sonra Müslüman oldu Fotoğraf: Bozdağ Film

İstanbul

Bozdağ Filmden yapılan açıklamaya göre, Martinez diziyi izlerken Türk kültürüne duyduğu merakın ardından yaptığı araştırmalar sonucu Müslüman olmaya karar verdi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

İstanbul'a gelerek Bozdağ Film Platoları'nı ziyaret eden Martinez, dizinin çekildiği mekanları gezdi ve platoda Kayı Obası'nı da görme fırsatı buldu.

Tesettüre de giren Martinez, ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını döneminde Türk dizilerini izlemeye başladığını aktararak, "Hikayeden, tarihten ve daha önce hakkında hiç bilgi sahibi olmadığım, duymadığım İslam hakkındaki bilgilerden çok etkilenmiştim. Bu durum beni Kur'an-ı Kerim okumaya yöneltti ve 'Kuruluş Osman'ı izledikten 2 yıl sonra şehadet getirdim ve Müslüman oldum." ifadelerini kullandı.

Martinez, Bozdağ Film Platoları'na gelmenin kendisi için ruhani bir yolculuk olduğunu belirterek, "Bozdağ Film Platoları'na gerçekten teşekkür ederim. Beni yeniden hayata döndürdüğü için. Tamamen yenilenmiş gibiyim. Buna bayıldım." açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.