İstanbul merkezli 25 ilde ehliyet sınavında usulsüzlük yapanlara yönelik operasyonda 99 gözaltı
SRC sorularını gayrimeşru olarak temin edip usulsüzlük yaptıkları ve "joker" diye tabir edilen kişileri başkalarının yerine sınava sokarak maddi menfaat sağladıkları tespit edilen 138 şüpheliden 99'u gözaltına alındı.

İstanbul
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, "Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanuna muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "rüşvet" suçlarına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatıldı.
Çalışmalar kapsamında, Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği SRC sorularını gayrimeşru olarak temin edip usulsüzlük yaptıkları ve "joker" diye tabir edilen kişileri başkalarının yerine sınava sokarak maddi menfaat sağladıkları tespit edilen şüphelileri yakalamak için 6 ay süren teknik ve fiziki takip yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve SRC-ehliyet kursu personelinin de aralarında bulunduğu daha önce yakalanan şüphelilerden elde edilen deliller kapsamında, özel sürücü kursu sahibi ve yetkilileri, kurs çalışanları, kursiyerler, joker adaylar ve milli eğitim şube müdürlüğü personelinin de yer aldığı 138 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Adresleri belirleyen ekipler, İstanbul merkezli 25 ilde düzenlediği operasyonda 99 şüpheliyi gözaltına aldı.
Firari 39 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, gözaltına alınan şüphelilerden 51'inin önümüzdeki günlerde Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edileceği belirtildi.
İstanbul'daki arama
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İstanbul'da düzenlediği operasyonda 90 adreste arama yapıldı.
Operasyonda Büyükçekmece'de faaliyet gösteren özel bir sürücü kursunun sahipleri evinde gözaltına alındı. Yakalanan 2 şüpheli, adreste yapılan aramanın ardından, sürücü kursuna getirildi. Ekiplerce, iş yerinde yapılan aramada, dijital materyallere, bilgisayar ve belgelere el konuldu.
larının yerine sınava soktukları tespit edilen kişileri yakalamak için 6 ay süren teknik ve fiziki takip yapıldı.
Adresleri belirleyen ekipler, İstanbul merkezli 25 ilde 138 kişiyi yakalamak için sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon başlattı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de il genelinde tespit edilen 90 adrese operasyon gerçekleştirdi.
Operasyonda, Büyükçekmece'de faaliyet gösteren özel bir sürücü kursunun sahipleri de evlerinde gözaltına alındı. Yakalanan 2 şüpheli evlerinde yapılan aramanın ardından, sürücü kursuna getirildi. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı polisler 5 katlı bir binada bulunan iş yerinde arama yaptı. Aramada ele geçirilen dijital materyal, bilgisayar ve belgelere el konuldu. İş yerindeki arama devam ediyor.
Aralarında, sürücü kursu sahipleri ve aktif olarak memurluğa devam edenlerin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, bu kişilerin sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüleceği belirtildi.
Şüpheliler hakkında "6114 Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmeti Kanunu'na Muhalefet "suçundan adli işlem yapılacağı öğrenildi.