Dolar
32.50
Euro
34.82
Altın
2,335.49
ETH/USDT
3,165.30
BTC/USDT
62,885.00
BIST 100
10,082.77
Gündem

Beşiktaş'ta gece kulübündeki yangına ilişkin yakalanan şüpheli sayısı 9'a çıktı

Beşiktaş'ta, 16 katlı binanın altındaki tadilat yapılan gece kulübünde 29 kişinin ölümüne neden olan yangına ilişkin gözaltına alınan şüpheli sayısı 9'a yükseldi.

Ferhat Yasak, Mehmet Yusuf Melikoğlu, Hikmet Faruk Başer, İrem Demir  | 03.04.2024 - Güncelleme : 03.04.2024
Beşiktaş'ta gece kulübündeki yangına ilişkin yakalanan şüpheli sayısı 9'a çıktı

İstanbul

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı'nda bulunan binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında faaliyet gösteren gece kulübündeki yangına ilişkin soruşturma kapsamında polis ekiplerinin çalışması sürüyor.

İş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43) ile mobilyacı E.E. (40) olmak üzere 8 şüpheli ilk etapta gözaltına alındı.

Çalışmaların devamında iş yeri ortağı F.D'nin de yakalanmasıyla gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 9 oldu.

Şüphelilerden İ.Ş, Ş.Ş. ve E.E'nin "kasten yaralama", S.A'nın "cinsel taciz", A.A.P'nin ise "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, bulundurmak ya da uyuşturucu madde kullanmak", "Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" ve "kasten yaralama" suçlarından kayıtları olduğu belirlendi.

Yangından yaralı kurtarılan 2 kişinin tedavilerinin hastanede devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan 9 şüpheli sağlık kontrolünden geçirildi

Gözaltına alınan 9 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Şüpheliler, polis eşliğinde hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Bilirkişi heyetince inceleme yapıldı

Olay yerindeki inceleme çalışmaları da sürerken, bu kapsamda görevlendirilen bilirkişi heyeti ile olay yeri inceleme ekipleri yangının çıktığı gece kulübüne geldi.

Yaklaşık bir saat süren incelemenin ardından ekipler olay yerinden ayrıldı.

Çalışmalara itfaiye ekipleri de katıldı. Polis de binanın etrafından güvenlik önlemleri aldı.

Yangında ölenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumundan alındı

Öte yandan, yangında yaşamını yitirenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Dün akşam saatlerinden itibaren otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler, peyderpey yakınlarına teslim edildi.

Olayda hayatını kaybeden 28 kişinin cenazeleri yakınları tarafından teslim alındı. Şırnak doğumlu Ahmet Kartal'ın (25) cenazesinin henüz ailesine teslim edilemediği öğrenildi.

Oğlu DJ Gökay Tevlek'in cenazesini sabah Adli Tıp Kurumundan teslim alan babası, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, olayın nasıl gerçekleştiğini bilmediklerini belirterek, oğlunun çene kısmında yara olduğunu kaydetti.

Apartmanın yöneticisi Şeker: Dün bütün işçilerin davet edildiğini biliyoruz

Binanın apartman yöneticisi Şeker, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yangın çıkan mekanın ses nedeniyle izole edilen bir yer olduğunu, içeridekilerin dumandan boğulduğunu düşündüklerini dile getirdi.

Ölenlerin yoğun duman altında olduğunu ifade eden Şeker, gece kulübüyle ilgili çok defa şikayette bulunduklarını kaydetti.

Şeker, "Yapıldığı günden beri istemiyoruz. Kim ister? Eskiden, ilk açılışı bir televizyonun stüdyosu olaraktı. Programları vardı. O zaman sıkıntı yoktu. Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor. Pasajın olduğu yer fuaye, şu anda giriş kapısı olan yer çıkış, alttaki yer de tahliye yeri olarak yapılmış. Ruhsatı öyle alınmış." dedi.

Gece kulübünde daha önce silahlı çatışma olduğu iddiası sorulan Şeker, bu soruyu yanıtlamadı.

Şeker, geçmişte ses ve güvenlik açısından bu iş yerini şikayet ettiklerini dile getirerek, aynı yerden giriş çıkış yaptıkları için binada buranın bulunmasını istemediklerini kaydetti.

Yangının meydana geldiği binanın girişini kamyonunun kapattığı iddiasının sorulması üzerine Şeker, öyle bir iddia duymadığını, girişe hiç kimsenin araba park etmediğini, orada görevlilerin olduğunu anlattı.

İşçilerin gece kulübünde yaşamadığını aktaran Şeker, "Yaşanacak bir alan değil. Sadece iftar için davet etmişler. 'Herkes gelsin, salı günü hem iftar yaparız hem ortalığı toparlarız.' diye. Dün, bütün işçilerin davet edildiğini biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şeker, gece kulübünün sahibiyle daha önce apartmanın ortak alanı olması nedeniyle görüştüğünü dile getirerek, "15 gün önce belediyeye başvurmuştuk. Karot alınıp, deprem işlemi yapılacaktı. Mal sahibi izin vermediği için onu bile yaptıramadık." şeklinde konuştu.

Olay

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 12.47'de 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren gece kulübünde tadilat kaynaklı çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43), mobilyacı E.E (40) ve iş yeri ortağı F.D'nin aralarında olduğu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.