Dünya, Rusya-Ukrayna Savaşı

Rusya Maliye Bakanlığı: Bütçe yükümlülüklerini karşılayabilecek fona sahibiz

Emre Gürkan Abay  | 04.03.2022 - Güncelleme : 04.03.2022
Rusya Maliye Bakanlığı: Bütçe yükümlülüklerini karşılayabilecek fona sahibiz

Moskova

Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı İrina Okladnikova, Rusya Merkez Bankası’nın dondurulmuş rezervlerine müzakereler sonucunda tekrar erişmeyi beklediklerini, 2022’ye yönelik bütçe yükümlülüklerini karşılayabilecek yeterli fona ise sahip olduklarını kaydetti.

Okladnikova, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da yaptığı konuşmada, Rusya’nın rezervleri ve yaptırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rusya’ya yönelik uygulamaya koyulan yaptırımları değerlendirmeye devam ettiklerine işaret eden Okladnikova, “Sürecin mali sonuçlarını değerlendiriyoruz. Elbette, müzakereler çerçevesinde (dondurulan) fonların Rusya Merkez Bankası'nın erişimine açılmasını ve bu fonların bütçe sistemi için önemli bir finansal sonuç doğurmamasını bekliyoruz.” dedi.

Okladnikova, Rusya’nın bütçe yükümlülüklerini yerine getirmekte sorun yaşamayacağını belirterek, “2022’ye yönelik bütçe yükümlülüklerimizi karşılayabilecek yeterli fona sahibiz.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın