Dolar
43.26
Euro
50.95
Altın
4,939.21
ETH/USDT
2,948.40
BTC/USDT
89,632.00
BIST 100
12,851.49
Spor, Futbol

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bu sezon sahasında ilk kez yenildi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 7. haftasında konuk ettiği İngiliz ekibi Aston Villa'ya 1-0 kaybetti.

Bozhan Memiş, Süha Gür  | 22.01.2026 - Güncelleme : 23.01.2026
Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bu sezon sahasında ilk kez yenildi Fotoğraf: Cemal Yurttaş - AA

İstanbul

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Aston Villa'yı ağırladı.

Maçın 6. dakikasında sağdan kazanılan korner atışında Tielemans penaltı noktası üzerine ortaladı. Bu bölgede iyi yükselen Mings'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

19. dakikada kazanılan korner atışında yine Tielemans topun başına geçti. Bu futbolcunun ortasında Watkins yükselip kafayı vurdu, Mert Müldür topu çizgiden çıkardı.

20. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Jhon Duran, yay üzerinde müsait pozisyondaki Asensio'ya pasını aktardı. İspanyol futbolcunun bekletmeden vuruşunda kaleci Bizot topu kontrol etti.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

25. dakikada Aston Villa öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Rogers, ceza sahası içine ortaladı. İsmail Yüksek'in kafasından seken meşin yuvarlak arka direğe hareketlenen Sancho'nun önünde kaldı. Bu futbolcu kafayla topu filelere gönderdi: 0-1.

42. dakikada Aston Villa etkili geldi. Buendia'nın pasında soldan atağa kalkan Rogers, ceza sahası içi sağ çaprazındaki Sancho'yu gördü. Bu futbolcu, kaleci Ederson'dan sıyrılıp yerden vurdu ancak Skriniar kayarak gole engel oldu. Pozisyonun devamında top, maçın hakemi Godinho'ya çarpıp Rogers'ın önünde kaldı. Rogers, topu ağlarla buluşturdu ancak hakem, topun kendisine çarptığını belirterek golü iptal etti.

İlk 45 dakikayı Aston Villa 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

52. dakikada sağdan ceza sahasına giren Rogers, kale sahası önündeki Sancho'ya pasını aktardı. Sancho'nun düzeltip vuruşunda son anda araya Skriniar girerek tehlikeyi önledi.

60. dakikada Fenerbahçe etkili geldi. Duran'ın pasında topla buluşan Fred, sağdan savunmanın arkasına sarkan Talisca'ya pasını attı. Brezilyalı futbolcunun karşı karşıya pozisyonda yerden vuruşunda kaleci Bizot gole izin vermedi.

63. dakikada Aston Villa gole yaklaştı. Paslaşılarak kullanılan korner atışında top son olarak ceza yayı önündeki Cash'te kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda yan direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

64. dakikada Fred'in kaptırdığı topu alan Rogers, ceza sahası önüne gelip yerden sert vurdu, Ederson uzanarak köşeye giden topu çelmeyi başardı.

67. dakikada Asensio'nun uzun pasında savunmanın arkasına hareketlenen Kerem Aktürkoğlu düzeltip sert vurdu ancak kaleci Bizot ayaklarıyla gole izin vermedi.

71. dakikada Aston Villa savunmasına baskı yaparak topu kapan İsmail Yüksek, ceza sahası dışı sol çaprazından bekletmeden vurdu, kaleci Bizot son anda topu kornere çeldi.

75. dakikada Mert Müldür'ün ortasında Jhon Duran, soldan ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu'na indirdi. Bu futbolcunun şutunda kaleci Bizot'tan dönen topu Kerem tamamlayarak filelere gönderdi ancak VAR uyarısı sonrasında ofsayt gerekçesiyle gol iptal edildi.

88. dakikada paslaşılarak kullanılan korner atışında Mert Müldür kale sahası önüne ortaladı. Bu noktada yükselen Jhon Duran'ın kafa vuruşunda top Bizot'ta kaldı.

Aston Villa karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla 11 puanda kalan sarı-lacivertliler, turu son maça bıraktı.

Fenerbahçe, ligin son haftasında deplasmanda Romanya'nın FCSB ekibiyle karşılaşacak.

Skriniar cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Milan Skriniar, UEFA Avrupa Ligi'nde cezalı duruma düştü.

Müsabaka öncesinde 2 sarı kartı bulunan ve sınırda yer alan Skriniar, 88. dakikada gördüğü kartla 3 sarı karta ulaştı.

Tecrübeli stoper, FCSB maçında forma giyemeyecek.

Gol VAR'dan döndü

Aston Villa'nın ağlara gönderdiği top, VAR kararıyla gol değeri kazanmadı.

Maçın 65. dakikasında yaşanan pozisyonda İsmail Yüksek, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi.

Hakem Luis Godinho, orta noktayı gösterirken VAR'dan gelen karar neticesinde golü iptal etti.

Evinde ilk mağlubiyet

Fenerbahçe, bu sezon Avrupa kupalarında evinde ilk yenilgisini yaşadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde Feyenoord ve Benfica ile karşılaşan sarı-lacivertliler, Hollanda temsilcisini mağlup ederken Portekiz ekibiyle berabere kaldı.

Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Fenerbahçe, Nice ve Stutgart'ı yendi, Ferencvaros ile berabere kaldı.

Sarı-lacivertliler, ilk yenilgisini ise Aston Villa karşısında 1-0'lık skorla yaşadı.

Fenerbahçe'de teknik direktör Tedesco

Fenerbahçe'de teknik direktör Domenico Tedesco, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçta çok iyi savaştıklarını ve önemli pozisyonlar ürettiklerini belirtti.

Savaşmanın oyunlarının temelini oluşturduğunu anlatan Tedesco, "Sadece fiziksel olarak değil bugün maç sonu röportajında da 'Fenerbahçe iyi savaştı' dediler. Bunu her maç yapıyoruz çünkü oyunumuzun temeli bu. Savaşmazsak sabah uyanmamız için sebebimiz olmaz. Bugün savaşmaktan faszlasını yaptık, topa hakim olduk pozisyonlar ürettik. Elbette rakibimiz de üretti. Bu tarz takımlara karşı cesur oynarsanız alan bırakıyorsunuz ve onlar bu alanları kullanmayı biliyor. Genelde kontra atak beklediler. Takımın kimliğini değiştiremeyiz bizim kimliğimiz bu. Bu şekil oynamaktan keyif alıyoruz." diye konuştu.

Aston Villa'nın İngiltere liginden 6-7 maçını izlediğini anlatan Tedesco, "Hiçbir takım bizim ürettiğimiz kadar pozisyon üretemedi. Bunun iyi bir gösterge olduğunu düşünüyorum. Kötü gününüzde bu tarz takımlar canınızı yakabiliyor. Gün sonunda 3 puan istiyorduk ilk 8 için. Bükreş'te son maçımıza çıkacağız. Kısıtlı bir listemiz var. Mutlu olmamamız gerekiyor ama küçük bir memnuniyet yaşayabiliriz bu durumdan dolayı." dedi.

Youssef En-Nesyri'nin transfer iddilarına ilişkin soruyu yanıtlamayan Tedesco, maça dair şunları aktardı:

"Bugün arkada üçlü oynamadık, Yiğit Efe stoper olduğu için öyle görünüyor ama bugün sağ bek gibi oynadı. Oyun kurulumunda esnek oluyoruz. Alanya maçında birazcık Efe daha sabit geride kalan bek gibi oynadı. O maçta Mert'ten öne gitmesini istedik. Efe bugün ise normal bek gibi oynadı. Normal 4-2-3-1 formasyonunu oynadık. 6 numaralarımızı esnek kullanıyoruz. Semedo'nun sakatlıktan gelmesi sebebiyle yaklaşık 45-60 oynayacak durumdaydı riske edemezdik. Sakatlığı tekrar ederse sezonu kapatabilir. Alanya'da 45, bugün 55 dakika oynadı. Önümüzdeki maçlar süresi uzayacak. Talisca ile başlayamazdık. Kendisi büyük bir sakatlık yaşadı ve sonra iki 90 dakika oynadı. Bugün oynayabileceği maksimum süre 35-40 dakikaydı. Bazen böyle değişiklikler yapmak zorunda kalıyorsunuz."

İsmail'in oyundan çıkmasına ilişkin soruya ise Tedesco, "İsmail kararına katılıyorum. Bu karar İsmail'e karşı alınmadı. Alvarez 6 haftalık sakatlık yaşadı onun da ritim kazanması gerekiyordu. Fred mi İsmail mi zor karardı. Fred topla rakip savunma üzerine gitme konusunda iyi. O sıra cesur olmak istedik. Biraz daha ofansif karar almak istedik. Fred topla gidebiliyor, dikine paslar atabiliyor. Oyun kurucu özellikli bir oyuncuyla devam etmek istedik. Karar tam tersi de olabilirdi, katılıyorum." yanıtını verdi.

Tedesco, sıralamadan bağımsız son maçı kazanmaya çıkacaklarını sözlerine ekledi.

Aston Villa Teknik Direktörü Emery

Aston Villa'da teknik direktör Unai Emery, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, mücadeleden 3 puan aldıkları için mutlu olduğunu belirtti.

UEFA Avrupa Ligi'ni ciddiye aldıklarını dile getiren Emery, "Her şeyi kazanmak kolay değil. Bugün çok şeyi kazandık, çok mutluyum. Gösterdiğimiz mücadeleden ve 3 puandan mutluyum. Ligde 7. haftada ilk 8'i garantiledik. Bu, bu lige nasıl saygı duyduğumuzu gösteriyor ve bu bizi gururlandırıyor. Yolda bazı zorluklarla karşılaşıyoruz. Dengede olmalı ve her maça odaklanmalıyız." diye konuştu.

Hedeflerinin kupayı kazanmak olduğunu aktaran Emery, "Bizim için bu sene net hedef var o da kupayı kazanmak. Burayı kazanınca UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılabiliyorsunuz. Premier Lig'de çok takım bu yolda mücadele ediyor, oradan gitmek zor. Fenerbahçe de kupaya gidebilecek takımlardan birisi. Aston Villa 3 yıl önce Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi oynamış bir takım. Edindiğimiz bu tecrübelerle daha güçlü olmak istiyoruz. Hayalim tabi Aston Villa ile kupalar kazanmak." değerlendirmesinde bulundu.

Çok önemli bir maç oynadıklarını ve bu tarz "anahtar maçları" kazanarak tecrübe edindiklerini dile getiren Emery, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün çok önemli bir maçtı. Bu atmosferde futbolcular bu kadar ısıran bir rakibe karşı nasıl oynamaları gerektiğini gösterdiler. Bu tarz anahtar maçları kazanarak hem tecrübe kazanıyor hem de takım olarak daha iyiye gitmeye çalışıyoruz. Biz rakiplerimize saygı duyuyoruz. Fenerbahçe'de oyuncuların kapasitesi oldukça iyi. Topu verince yüksek pres planlıyoruz. Bunda çok istekliyiz. Bunu yapmazsak acı çekebiliriz. Geçiş oyunlarını da seviyoruz. Asensio ve Duran önceden bizim takımızdaydı, bunlar önemli oyuncular. Onları takımda tutmak istedik ama şu an rakipteler. İyi kadroları ve iyi bir hocaları var. Bizim amacımız geçiş oyunu ve duran toplarla maçları kazanmak ve bu arzuyla devam etmek. Fenerbahçe'ye çok saygı duyuyorum. Bence ligdeki performansları mükemmel. Avrupa'da her maça adapte olmanız gerekiyor. Beklediğimiz gibi karakterle oynadılar. Biz açık alanları kapatmaya çalıştık. Kazandık ama kaybedebilirdik. Fenerbahçe'ye ve hocasına oldukça saygı duyuyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
bannerpartial1
bannerpartial2