İsrail’in Gazze'de Filistinlilerin sığındığı okula düzenlediği hava saldırısında onlarca kişi hayatını kaybetti
İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okula düzenlediği hava saldırısında onlarca kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Ankara
Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyi, güneyi ve orta kesimlerinde yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı çadırlara ve evlere yoğun saldırılar gerçekleştirdi.
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya kentinin doğusunda Abdu Rabbuh ailesinin evine İsrail dronları tarafından düzenlenen saldırıda 6 kişi öldü.
Sabahın erken saatlerinde aynı ailenin Cibaliya'nın doğusundaki bir başka evine düzenlenen saldırıda 19 kişi yaşamını yitirdi.
Gazze'deki medya ofisinde yapılan açıklamaya göre, yerinden edilen Filistinlilerin barındığı Gazze'nin orta kesimindeki Derec Mahallesi'ndeki Fehmi Cercavi Okulu'na İsrail tarafından düzenlenen saldırıda 18'i çocuk, 6'sı kadın 31 Filistinli hayatını kaybetti.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Cibaliya bölgesinde Nesibe okuluna yönelik saldırıda bir kadın yaşamını yitirdi.
Reşid Caddesi üzerindeki belediyeye ait bir araca düzenlenen İsrail saldırısında belediye ekiplerinden bir kişi ölürken 2 kişi de yaralandı.
İsrail’in Gazze'de Filistinlilerin sığındığı Fehmi el-Cercavi Okuluna düzenlediği hava saldırısında onlarca kişi hayatını kaybetti
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) May 26, 2025
Saldırının ardından okulda çıkan yangından kaçmaya çalışan genç bir kız görüntülendi https://t.co/plhkxBe9dy pic.twitter.com/S43wGfsj6W
Gazze'deki sivil savunma ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre, Gazze kentinin doğusundaki Derec bölgesinde Filistinlilerin bir arada olduğu bir gruba İsrail dronları tarafından ateş açıldı. Saldırıda 3 Filistinli öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.
Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Vusta kentindeki Magazi Mülteci Kampı'nı hedef alan saldırı sonucunda bir Filistinli ölürken, yaralananlar oldu.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki 5. Cadde, Mavasi bölgesi ve Büyük Absan beldesine düzenlenen 3 ayrı saldırıda 4 Filistinli yaşamını yitirdi.
Yine Han Yunus'un doğusundaki Faris İstasyonu çevresinde Şarab Ailesi'nin evine İsrail savaş uçaklarının saldırısında 8 Filistinli öldürüldü. Aynı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.
İsrail’in Gazze'de Filistinlilerin sığındığı okula düzenlediği hava saldırısında enkaz altında kalan çocuğun kurtarılma anı görüntülendi https://t.co/plhkxBe9dy pic.twitter.com/SXcyLd5Y95
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) May 26, 2025
İsrail ordusunun saldırıları altındaki Gazze'de can kaybı 54 bine dayandı
İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 38 artarak, 53 bin 977'ye yükseldi.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in devam eden saldırılarında yaşanan can kayıpları ve yaralanmalara ilişkin son bilgiler paylaşıldı.
Son 24 saatte Gazze'deki hastanelere 38 ölü ve 169 yaralının getirildiği kaydedildi.
Gazze’de 500 bin kişi aşırı gıda güvensizliği altında
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) May 26, 2025
• Çocuklar açlıktan hayatını kaybediyor
• Temiz içme suyuna ulaşım imkansız hale geldi
• İsrail, su altyapısının %80’inden fazlasını yok etti
• Kişi başına su tüketimi 3-5 litreye düştü
7 Ekim 2023’ten… pic.twitter.com/15CKbt0FcB
İsrail ordusunun Gazze'de 19 Ocak'ta varılan ateşkesi bozarak 18 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 3 bin 822 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 10 bin 925 kişinin de yaralandığı belirtildi.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten beri düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının ise 53 bin 977'ye, yaralıların sayısının da 122 bin 966'ya yükseldiği bildirildi.
Gazze Şeridi'nde enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu belirtiliyor.
İsrail ordusu, son 48 saatte Gazze'de 200'den fazla bölgeye hava saldırısı düzenledi
İsrail ordusu, işgali kalıcı hale getirmek için kara saldırılarını genişlettiği Gazze Şeridi'nde son 48 saatte 200'den fazla bölgeye hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.
Yaklaşık 2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'de halk, açlığın ve zorla yerinden edilmenin yanı sıra artan saldırılarla mücadele ediyor.
Saldırılar nedeniyle Gazze'de son bir haftada 161 binden fazla Filistinli yerinden olurken, İsrail ordusunun "tahliye emirleri" nedeniyle Gazzeliler zorla göç etmek zorunda kalıyor.
İsrail ordusunun Gazze kentinin ed-Durc Mahallesi'ndeki Fehmi el-Cercavi Okuluna düzenlediği saldırının ardından oluşan enkaz görüntülendi https://t.co/plhkxBeH36 pic.twitter.com/1EistbEFli
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) May 26, 2025
İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, son 48 saatte Gazze'de 200'den fazla noktaya hava saldırısı düzenlendiği belirtildi. Hava saldırılarında Filistinli gruplara ait noktaların hedef alındığı iddia edildi.
Öte yandan Filistinli kaynaklara göre, İsrail ordusu Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlenen hava saldırılarında sivillere ait evleri, yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı okul ve çadırları hedef aldı.
Gazze'deki İçişleri Bakanlığı: İsrail, yardım dağıtımını kontrol ederek yerinden etmeyi hedefliyor
Gazze Şeridi’ndeki İçişleri Bakanlığı, İsrail'in yerinden etme planlarını uygulamak amacıyla Birleşmiş Milletler kurumlarını devre dışı bırakarak, “şüpheli bir kurum” aracılığıyla insani yardım dağıtımını kontrol altına almaya çalıştığını belirtti.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İşgal devleti (İsrail) yardım dağıtımını kontrol etmek için bir mekanizma uygulama çabasından derin endişe duyuyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
İsrail ordusu Filistinli masum çocukları hedef almaya devam ediyor
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) May 27, 2025
— Açlık, ölüm ve yıkım. Canlarımızı, sevdiklerimizi yitirdik
— Kardeşim gitti. Yeğenim gitti. Tüm sevdiklerimizi gitti. Amca oğlum gitti. Gücüm tükendi, ne istiyorsunuz daha?https://t.co/plhkxBe9dy pic.twitter.com/CMX9tbLrgX
İsrail’in özellikle Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) başta olmak üzere, tüm uluslararası kuruluşları devre dışı bırakmayı hedeflediğine dikkati çekilen açıklamada, “İşgal, sivilleri aç bırakmayı, yardım dağıtımını bir savaş silahına dönüştürmeyi ve kaos yaratmayı amaçlamaktadır.” ifadelerine yer verildi.
Yardım dağıtımında tartışmalı yapı: Gaza Relief Foundation
İsrail ve ABD, son dönemde İsviçre’de “Gaza Relief Foundation” (Gazze İnsani Yardım Vakfı) adıyla tescillenen bir yapı aracılığıyla, Gazze’nin güney ve orta kesimlerinde yardım dağıtımını teşvik etmeye çalışıyor.
İsrail basınında yer alan haberlere göre, kuruluşun arkasında ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff bulunuyor.
Gazze Şeridi’ndeki Filistin İçişleri Bakanlığı, bu girişimin İsrail'in "yerinden etme ve Filistinlileri şantajla tehdit etme" yönündeki hedeflerine hizmet ettiğini vurguluyor.
Kuruluşun İcra Direktörü Jake Wood ise bugün yaptığı açıklamada görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.
Wood, yardım planını hayata geçirmenin "insani ilkelerle bağdaşmadığını" ve “tarafsızlık, insanlık ve bağımsızlık gibi temel prensiplerden taviz verilemeyeceğini” belirtmişti.
Açıklamasında, başta güvenlik olmak üzere birçok pratik engelin planı uygulanamaz hale getirdiğini vurgulayan Wood, vakfa liderlik etme amacının bu girişimi "gerçekten bağımsız" bir insani yardım kuruluşuna dönüştürmek olduğunu söyledi.
UNRWA: “Yeni mekanizma, ikinci bir Nekbe olabilir”
UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini de ABD ve İsrail'in Gazze’ye yardım ulaştırmak için geliştirdiği yeni planın “zorla yerinden etme” anlamına gelebileceği uyarısında bulunmuştu.
Lazzarini, bu mekanizmanın “uluslararası hukuka göre savaş suçu ve insanlığa karşı suç teşkil edebileceğini” ifade etmişti.
İsrail, 2 Mart’tan bu yana Gazze’ye yönelik yardım geçişlerini kısıtlayarak, yaklaşık 2,4 milyonluk nüfusu açlığa sürüklüyor.
İsrail hükümetinin verilerine göre, bu tarihten itibaren yalnızca 87 yardım tırının Gazze’ye girişine izin verildi. Oysa Gazze’nin, günlük en az 500 yardım ve tıbbi malzeme tırına, ayrıca 50 tır hayat kurtarıcı yakıta ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.
İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir ev ve çiftliği yıktı
İsrail ordusu işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde Filistinlilere ait bir evi ve bin metrekarelik koyun çiftliğini "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıktı.
Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi Beytüllahim Ofis Müdürü Hasan Bericiyye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail ordusuna ait buldozerler, Beytüllahim'in doğusundaki Halayel el-Luz bölgesinde iki katlı bir evi ve bin metrekarelik bir koyun çiftliğini ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı." dedi.
Bericiyye, İsrail'in "Filistin halkına baskı yapma ve onları göçe zorlama" amacıyla yıkımı gerçekleştirdiğini söyledi.
Ayrım Duvarı (Utanç Duvarı) ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi verilerine göre, İsrail, nisan ayında Batı Şeria'da 96'sı içinde yaşayanların bulunduğu ev olmak üzere Filistinlilere ait 152 yapıyı yıktı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.
İsrail "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla evleri yıkıyor
İsrail ordusu, sık sık işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te "ruhsatsız olduğu" iddiasıyla Filistinlilere ait yapıları yıkıyor.
İsrail makamları işgal altındaki Batı Şeria'nın "C" bölgesinde Filistinlilerin inşaat ve tarım yapmasını engellerken, Filistinliler için ruhsat almanın ise neredeyse imkansız olduğu belirtiliyor.
Filistin yönetimi ile İsrail arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde Batı Şeria; A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın yüzde 18'ini kapsayan "A bölgesi"nin yönetimi, idari ve güvenlik olarak Filistin'e, yüzde 21'lik "B bölgesi"nin idari yönetimi Filistin'e "güvenliği" İsrail'e devredilirken, yüzde 61'ini kapsayan "C bölgesi"nin "idare ve güvenliği" İsrail'e bırakılmıştı.
İsrail ordusunun 2 ay içinde Gazze'nin yüzde 75'ini işgal etmeyi planladığı bildirildi
İsrail ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana katliamlarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin yüzde 75'ini 2 ay içinde işgal etmeyi planladığı belirtildi.
Yerel basın, İsrail ordusunun Gazze'de kara saldırılarını genişletmesinin ardından bölgeyi işgal planına ulaştı.
Bu plana göre, 2 ay içinde Gazze topraklarının yüzde 75'inin işgal edilmesi amaçlanıyor. İşgal edilen yerlerden zorla göç ettirilen Filistinlilerin Gazze'de 3 ayrı küçük bölgeye sıkıştırılması hedefleniyor.
Gazze'nin güneyindeki Filistinliler, Han Yunus'un batısındaki El-Mevasi, orta kesimindekiler Deyr el-Belah ile Nusayrat yakınlarında belirlenen bir alana ve kuzeyde yer alanlar ise Gazze kentindeki dar bölgelere sürülecek.
Bu işgal planı doğrultusunda 2,3 milyon Filistinli yaklaşık 365 kilometrekare yüzölçümüne sahip Gazze topraklarının yalnızca yüzde 25'ini kapsayan 3 ayrı dar bölgeye sıkıştırılacak.
İsrail ordusu, her ne kadar Gazze'nin yüzde 75'ini 2 ay içerisinde işgal etmeyi planlasa da şu anda zaten bölgenin yüzde 80'den fazlası işgal veya Filistinlilerin zorla yerinden edilmesine yol açan "tahliye emirleri" altında yer alıyor.
Birleşmiş Milletlerden geçen hafta yapılan açıklamaya göre, İsrail işgali altında veya Filistinlilerin zorla göçüne neden olan "tahliye emirleri" verilen bölgelerin oranı Gazze'deki toprakların yüzde 81'ine denk geliyor.
İsrail medyasına göre Tel Aviv, esir takası ve Gazze'de geçici ateşkes için önerilen son taslağı reddetti
İsrail yönetiminin Hamas ile esir takası ve Gazze Şeridi'nde geçici ateşkesi içeren son taslağı reddettiği bildirildi.
Yerel basına konuşan ve adı açıklanmayan İsrailli yetkili, esir takası ve geçici ateşkes için sunulan son taslağın "Hamas'a teslim olmak olduğunu" iddia etti.
Söz konusu taslağın ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un daha önce gündeme getirdiği önerinin "çok uzağında olduğu" ileri sürüldü.
İsrail'in önerilen son esir takası ve geçici ateşkesi içeren taslağı reddettiğini dile getiren yetkili, söz konusu teklifin "İsrail'deki hiçbir sorumlu hükümet tarafından kabul edilemez olduğunu" savundu.
Söz konusu yetkili, esir takası ve geçici ateşkes için sunulan son taslağı reddeden taraf İsrail olmasına rağmen "Hamas'ın anlaşmada ilerleme sağlanmasında istekli olmadığını" iddia etti.
Basında çıkan haberlere göre, esir takası ve Gazze'de geçici ateşkesi içeren son taslak, İsrail ordusunun 18 Mart'tan sonra Gazze'de işgal ettiği bölgelerden çekilerek 2 ay önceki hatlara geçmesini içeriyor.
Ayrıca 70 günlük geçici ateşkese karşılık Hamas'ın elindeki 5 sağ ve 5 İsrailli esirin cenazelerinin Tel Aviv yönetimine teslim edilmesi öneriliyor.
Haaretz: ABD, Gazze'ye saldırıları sonlandırması için İsrail'e yoğun baskı yapıyor
Haaretz gazetesinde yer alan haberde, ABD yönetiminin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sonlandırmasını istediği ileri sürüldü.
Adı açıklanmayan kaynağa dayandırılan haberde, Gazze'ye saldırıların durdurulması için ABD'nin İsrail'e "yoğun baskı yaptığı" iddia edildi.
Haberde, ABD Başkanı Donald Trump'ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un 23 Mayıs'ta İtalya'nın başkenti Roma'da İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ile görüştüğü hatırlatıldı.
Görüşmede, Witkoff'un Dermer'e İsrail'in Gazze'deki saldırıları sonlandırması mesajını ilettiği öne sürüldü.
Öte yandan İsrail Başbakanlık Basın Ofisi Haaretz'in söz konusu iddiaya ilişkin sorularını yanıtsız bıraktı.
Trump dün yaptığı açıklamada, Gazze'deki duruma dair ABD'nin hem İsrail hem Hamas yetkilileriyle doğrudan temas halinde olduğunu belirtmişti.
ABD Başkanı, "Bu durumu mümkün olan en kısa sürede durdurup durduramayacağımıza bakmak istiyoruz." demişti.
BM Sağlık Hakkı Özel Raportörü Mokofeng, Gazze'deki soykırımın sonlandırılması çağrısı yaptı
Birleşmiş Milletler (BM) Sağlık Hakkı Özel Raportörü Tlaleng Mofokeng, Gazze'deki işgal ve soykırımın durdurulmasını istedi.
Mofokeng, X'ten yaptığı paylaşımda, Gazze'deki saldırıları nedeniyle İsrail'e yönelik boykot ve yaptırım çağrısında bulundu.
İsrail'in insanların yaşadığı bölgeleri yasa dışı şekilde işgal, onlarca yıl boyunca kuşatma altına alma ve karşılık verdiklerinde mağduriyet iddia etme hakkının olmadığını vurgulayan Mofokeng, "İşgali sonlandırın. Soykırımı sonlandırın." ifadelerini kullandı.
Ateşkesi bozan İsrail ordusu, Gazze'yi kalıcı işgal için harekete geçti
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.
İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 3 bin 785 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 756 kişi yaralandı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 53 bin 939'a, yaralıların sayısı da 122 bin 797'ye yükseldi.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde işgali genişletecek ve kalıcı hale getirecek saldırı planını uygulamaya başladı. Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’nin tamamını işgal edeceklerini duyurdu.
Plana göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ni kalıcı olarak işgal edecek, Filistinliler Gazze'nin güneyindeki "toplama kamplarına" sürülecek. İsrail, burada toplama kamplarındaki Filistinlilere "hayatta kalacakları" kadar insani yardım verecek.
İsrailli bakanlar, Gazze Şeridi’nde sağlam kalan her şeyi yıkacaklarını ve Filistinlileri önce güneye, oradan da başka ülkelere sürmeyi planladıklarını açıkladı.
İsrail Maliye Bakanı, Gazze'yi işgal edip yeni yerleşimler kuracaklarını söyledi
İsraillilerin Doğu Kudüs'ün 1967'deki işgalini kutladıkları provokatif "bayrak yürüyüşü"ne katılan Smotrich, Burak Duvarı'nda (Ağlama Duvarı) aşırı sağcı İsraillilere seslendi.
Maliye Bakanı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği soykırıma varan saldırıları övdü.
"İşgal kelimesini kullanmaktan korkmuyoruz. İsrail'in topraklarını geri alacağız." diyen Smotrich, Gazze'yi işgal edeceklerini ve Filistinlilerin topraklarını gasbederek yeni yerleşimler kuracaklarını söyledi.
İsrail basınına göre, Trump'ın temsilcileri ateşkes için 2 gün içinde gelişme yaşanabileceğini söyledi
İsrail devlet televizyonu KAN, Witkoff ve Boehler'in Gazze'deki İsrailli esir yakınlarıyla görüştüğünü aktardı.
Görüşmede Trump'ın temsilcilerinin esir yakınlarına, "Önümüzdeki 2 gün içinde gelişme olmasını umuyoruz." dediği aktarıldı.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayınladığı bir video mesajda, "bugün olmazsa yarın" esir takası konusunda bir haber verebileceklerini söylemişti.
Netanyahu'nun bu açıklamasının ardından İsrailli esir yakınlarının, Başbakanlık Esirler ve Kayıplar Koordinatörü Gal Hirsch'i arayarak bilgi istediği kaydedildi.
KAN, görüşme sonrasında esir yakınlarından kaynakların Netanyahu'nun açıklamasını "talihsiz" ve "profesyonellikten yoksun" olarak yorumladığını belirtti.
Netanyahu'nun, daha sonra Doğu Kudüs'ün 1967'deki işgalinin İsraillilerce kutlandığı "Kudüs Günü" etkinliklerinde sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirterek "bugün değilse yarın, yarın değilse sonraki gün esirler konusunda açıklama yapacağız demek istediğini" söylediği aktarıldı.
Netanyahu, Kudüs'ün tamamının daima İsrail'e ait olacağını iddia etti
Netanyahu, X hesabından, İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Mescid-i Aksa'nın altına kadar uzanan tünellerden bir video yayınladı.
Doğu Kudüs'ün Silvan beldesindeki tünelde çektiği videoda "Eski (Şehir) ve yeni Kudüs bizim elimizde ve daima bizim elimizde kalacak." iddiasında bulunan Netanyahu, Mescid-i Aksa'ya kadar uzanan ve arkeolojik kazı gerekçesiyle açılan tünellerde ortaya çıkan yapıların kendi atalarına ait olduğunu öne sürdü.
Netanyahu, Doğu Kudüs'ün işgalinin İsraillilerce kutlandığı "Kudüs Günü"nde her yıl önemli kararlar aldıklarını dile getirerek işgal altındaki Doğu Kudüs çevresindeki yerleşimlere büyük kaynaklar aktardıklarını söyledi.
Doğu Kudüs'ün 1967'de İsrail tarafından işgalinin İbrani takvimine göre yıl dönümünde, fanatik İsrailliler her sene olduğu gibi bu yıl da provokatif bayrak yürüyüşü düzenledi.
Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsrailliler, Doğu Kudüs'teki Eski Şehir'de Filistinlilere saldırdı ve Müslümanlar aleyhine sloganlar attı.
Ayrıca, Filistinlilerin topraklarını gasbeden 2 binden fazla İsrailli, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.
İsrailli aşırı sağcı bakan, Mescid-i Aksa'nın yerine "tapınak inşa etme" iması yaptı
İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Mescid-i Aksa'nın Burak (Ağlama) Duvarı'nda konuşan Smotrich, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgali dolayısıyla provokatif yürüyüşe katılan aşırı sağcı gruplara seslendi.
Smotrich, Gazze'de işgal ve daha fazla toprak gasbı için dinleyicilerden "evet" yanıtı aldığı konuşmasının sonunda Mescid-i Aksa'ya işaret ederek, "bir tapınak inşa edilmesini arzu ettiğini" söyledi. İsrail aşırı sağcı Maliye Bakanı, "Bütçesi benden" ifadesini kullandı.
İsrail'de özellikle aşırı sağcı "dini siyonist" diye isimlendirilen kesimde, Mescid-i Aksa'nın bulunduğu yerde "üçüncü tapınak" diye bir Yahudi mabedi kurulması çağrısı yineleniyor.
İsrail, Mescid-i Aksa'nın külliyesinin altında Yahudi mabedi kalıntıları olduğu iddiasıyla kazı yapıyor.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.