Dolar
32.50
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,705.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Çocuğu terör örgütünün Duhok'taki saldırısında yaralanan baba: PKK sadece sivilleri hedef alıyor

Terör örgütü PKK'nın, Duhok'un Amedi ilçesinde dün düzenlediği saldırıda çocuğu yaralanan Ferhad Nerveyi, PKK'nın sürekli Amedi halkını hedef aldığını söyledi.

Ekip  | 27.05.2022 - Güncelleme : 27.05.2022
Çocuğu terör örgütünün Duhok'taki saldırısında yaralanan baba: PKK sadece sivilleri hedef alıyor

Duhok

PKK'nın, Amedi'ye bağlı Bamerni nahiyesindeki dünkü saldırısında çocuğu yaralanan Nerveyi, AA muhabirine konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nerveyi, "Çocuğum PKK'nın düzenlediği saldırıda yaralandı. Kürdistan Bölgesi Başkanlığından PKK'nın Amedi'deki eylemlerine bir sınır koymasını bekliyoruz. PKK sadece sivilleri hedef alıyor." ifadelerini kullandı.

PKK'nın dünkü saldırısına ilişkin konuşan Nerveyi, "Bamerni nahiyesinin Zivesera köyündeydik. Saat 16.30 civarıydı. PKK 3 havan topu attı ve bu yakınlarımıza düştü. 2 çocuk saldırıda öldü ve çocuğum da yaralandı." dedi.

Nerveyi, şunları kaydetti:

"Herkes çok iyi biliyor ki PKK bu işin arkasında. Güvenlik güçleri olay yerine geldi ve PKK'nın bunu yaptığı biliniyordu. Kürdistan Bölgesi, PKK'nın saldırılarını durdurmak için ciddiyetle hareket etmelidir. Bu ilk değil son da olmayacaktır. PKK sürekli Amedi halkını hedef alıyor. PKK bu saldırılarla Kürdistan Bölgesi'nin istikrarını hedef alıyor."

IKBY Anti-Terör Birimi, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, PKK'nın Amedi'ye bağlı Eredna köyüne roketle düzenlediği saldırıda 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
PKK
Bu haberi paylaşın