Gündem

Trafik kazasında yaşamını yitiren hentbolcular son yolculuklarına uğurlandı

Yozgat'ta, Ordu Gençlerbirliği Kadın Hentbol Takımı'nı taşıyan minibüsün dere yatağına devrilmesi sonucu hayatını kaybeden iki sporcunun cenazesi, memleketlerinde toprağa verildi.

Hayati Akçay  | 02.12.2019 - Güncelleme : 02.12.2019
Trafik kazasında yaşamını yitiren hentbolcular son yolculuklarına uğurlandı Fotoğraf: Hayati Akçay - AA

Ordu

Ordu Gençlerbirliği Kadın Hentbol Takımı'nı taşıyan minibüsün Yozgat'ta devrildiği kazada yaşamını yitiren sporcular Göksu Akyel ile Sinem Aksu, Ordu'da son yolculuklarına uğurlandı. 

Yakınları tarafından Yozgat'taki hastanelerden alınan Göksu Akyel (14) ve Sinem Aksu'nun (12) cenazesi, ilk olarak Altınordu ilçesindeki Karşıyaka ve Şirinevler Mahallesi'ndeki evlerine getirildi. 

Burada "helallik" alınmasının ardından 9. sınıf öğrencisi Göksu Akyel'in cenazesi tören için Ordu Lisesi, 8. sınıf öğrencisi Sinem Aksu'nun cenazesi ise 60. Yıl Ortaokulu bahçesine götürüldü.

Okulda öğrencilerin öz geçmişlerinin de okunduğu törenler, yapılan duaların ardından sona erdi. Bu sırada sporcuların arkadaşları tarafından Akyel ve Aksu'nun okudukları sıralara çiçek bırakıldı.

Törenlerin ardından Göksu Akyel'in cenazesi toprağa verilmek üzere Aybastı ilçesine, Sinem Aksu'nun cenazesi ise Gürgentepe ilçesine götürüldü.

Törenlere, sporcuların ailelerinin yanı sıra Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, sporcuların arkadaşları ve velililer katıldı.

Sporcuların cenazeleri, mahalledeki camide ikindi öncesi kılınan cenaze namazlarının ardından aile kabristanlarında toprağa verildi.

Göksu Akyel'in cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Aybastı Kaymakamı Muhammet Şükrü Pekpak, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek, Ordu Lisesi Müdürü Murat Kirpitçi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sinem Aksu'nun cenaze törenine ise sporcunun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Gürgentepe Kaymakamı Nursel Özdemir, Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

2. Lig'de mücadele eden Ordu Gençlerbirliği sporcularını taşıyan Ercan Akman yönetimindeki 52 RF 559 plakalı minibüs, Yozgat'ın Çekerek ilçesi Çandır köyü yakınlarında dere yatağına devrilmiş, kazada 2 sporcu hayatını kaybetmiş, 15 kişi yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.