Dolar
32.31
Euro
34.78
Altın
2,321.42
ETH/USDT
3,060.00
BTC/USDT
63,305.00
BIST 100
10,267.09
Gündem

Davutoğlu terör saldırısının gerçekleştirildiği alana karanfil bıraktı

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısının gerçekleştirildiği Merasim Sokak'ta, patlamanın yaşandığı alana karanfil bıraktı ve saldırıda şehit olanlar için dua etti.

Fatih Çakmak  | 19.02.2016 - Güncelleme : 20.02.2016
Davutoğlu terör saldırısının gerçekleştirildiği alana karanfil bıraktı Foto Muhabiri: Okan Özer

Ankara

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısının gerçekleştirildiği Merasim Sokak'ta, patlamanın yaşandığı alana karanfil bıraktı ve saldırıda şehit olanlar için dua etti.

Başbakan Davutoğlu, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) saldırıda hayatını kaybedenlerin cenazelerinin memleketlerine uğurlanması dolayısıyla düzenlenen törene katıldıktan sonra, beraberindeki bakanlarla saldırının gerçekleştirildiği İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokağa geldi.

Patlamanın yaşandığı noktaya 28 şehidin anısına 28 karanfil bırakan Davutoğlu, şehitler için dua etti.

Başbakan Davutoğlu'na eşlik eden İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da saldırının düzenlendiği alana karanfil bıraktı. 

Şehitler için GATA'da tören

Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısında şehit olanlar için GATA'da düzenlenen törene de katıldı.

Şehitler için edilen duayla başlayan törene, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GATA'dan çıkan cenaze araçlarının geçişi sırasında bazı vatandaşlar asker selamı vererek şehitleri gözyaşları içinde uğurladı.

Törende Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile askeri yetkililer de hazır bulundu.

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyeleri de karanfil bıraktı

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyeleri de saldırının gerçekleştirildiği alana, hayatını kaybedenler anısına karanfil bıraktı.

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Sayıştay Başkan Yardımcısı Mikdat Özkan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca ve beraberindekiler, patlamanın gerçekleştiği Merasim Sokağa gitti.

Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay üyeleri, patlamanın yaşandığı alana karanfil bıraktı ve olay yerinde incelemelerde bulundu.

Yargıtay Başkanı Cirit, yaptığı açıklamada, "Bu saldırı milletimizin birlik ve beraberliği, birlikte yaşam arzusu ve demokrasimize yapılan bir saldırıdır. Ülkemiz son yıllarda terörden çok çeken, mağdur olan ülke olmasına rağmen güvenlik ve özgürlük dengesini evrensel hukuk kuralları içerisinde devam ettirmekte ve bu amaca ulaşmak içinde elinden geleni yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür, bunu kimse yıkamaz, ortadan kaldıramaz" dedi. 

Muhabir: Fatih Çakmak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.