Dolar
32.26
Euro
34.77
Altın
2,318.29
ETH/USDT
3,090.70
BTC/USDT
63,992.00
BIST 100
10,316.56
Gündem

Ankara'daki saldırının gerçekleştirildiği araç çalıntı çıktı

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soruşturma kapsamında, olayda kullanılan otomobilin sahibi, kiralandığı şirketin yetkilisi ve 2 çalışanı ile otomobili kiralayan 4 kişi İzmir ve İstanbul'da gözaltına alındı.

18.02.2016 - Güncelleme : 18.02.2016
Ankara'daki saldırının gerçekleştirildiği araç çalıntı çıktı

İZMİR/İSTANBUL

Ankara Merasim Sokağı'ndaki askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen, 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 61 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin başlatılan soruşturmada, olayda kullanılan aracın İzmir'den kiraladığı bilgisi üzerine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Otomobilin kiralandığı şirketin Karabağlar ilçesinde olduğunu tespit eden ekipler, şirket yetkilisi ve 2 çalışanı ile aracın sahibini gözaltına aldı. Şirket çalışanları, otomobilin kiralama süresi sonunda geri getirilmemesi üzerine 11 Ocak'ta çalıntı ihbarında bulunduklarını belirtti.

Emniyet yetkilileri, aracın sahte ehliyet ve kimlikle düzenlenmiş kredi kartını kullanarak kiralandığını ve üzerine sahte plaka takıldığını kaydetti. 

Otomobili ikiz plaka takarak satmışlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de saldırıda kullanılan spor otomobilin, 10 Aralık 2015’te İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden sahte ehliyetle kiralanıp İstanbul’a getirildiğini tespit etti. Başakşehir, Eyüp ve Beyoğlu'ndaki üç adrese sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, çeşitli suçlardan kaydı bulunan S.B (21), H.G (44), M.K (37) ve M.B (34) gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 4 dizüstü bilgisayar, 6 harddisk, 3 cep telefonu ve çok sayıda mermi ile 20 bin lira ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyette verdikleri ilk ifadede, 10 Aralık 2015’te İzmir'deki bir oto kiralama şirketinden kiraladıkları spor otomobili İstanbul’da bir süre kullandıktan sonra 34 KK 0340 ikiz plakayı takarak 4 Ocak'ta internet üzerinden irtibat kurdukları Diyarbakır'dan gelen bir kişiye sattıklarını, bu kişinin de otomobili Diyarbakır’a götüreceğini bildiklerini söyledikleri kaydedildi.

Muhabir: Mustafa Yıldırım-Hüseyin Bağış-Halil Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.