Dolar
32.44
Euro
34.73
Altın
2,341.69
ETH/USDT
3,162.40
BTC/USDT
64,681.00
BIST 100
9,914.61
Gündem

'Çocukların bedeni ve ruhi gelişimi her şeyin üstündedir'

Emine Erdoğan, "Çocuk sağlığı bizim öncelikli konularımızın başında gelmektedir. Geleceği emanet ettiğimiz çocuklarımıza en büyük yatırımı yapmalıyız. Çocukların bedeni ve ruhi gelişimi her şeyin üstündedir." dedi.

02.12.2018 - Güncelleme : 02.12.2018
'Çocukların bedeni ve ruhi gelişimi her şeyin üstündedir' Fotoğraf: AA/ Cem Öksüz

BUENOS AİRES

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Çocuk sağlığı bizim öncelikli konularımızın başında gelmektedir. Geleceği emanet ettiğimiz çocuklarımıza en büyük yatırımı yapmalıyız." dedi.

Emine Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Arjantin'in başkenti Buenos Aires'deki ülkenin köklü hastanelerinden Dr. Ricardo Gutierrez Çocuk Hastanesi'ne sağladığı ekipman desteği törenine katıldı.

"Son 10 yıldır Arjantin-Türkiye arasında yakın bir diyalog var"

Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi vesilesiyle Arjantin'e gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

"Ayak bastığımız andan itibaren bize gösterilen misafirperverlikten dolayı tüm Arjantin makamlarına teşekkür ediyorum. Coğrafi uzaklığımıza rağmen ülkelerimiz arasındaki sıcak dostluk memnuniyet vericidir. Özellikle son 10 yıldır Arjantin-Türkiye arasında yakın bir diyalog var. Bundan sonra da siyasi ve ekonomik ilişkilerimizin güçlenerek artmasını diliyorum. "

Dr. Ricardo Gutierrez Hastanesi'nin önemine değinen Emine Erdoğan, "Çocuk sağlığı bizim de öncelikli konularımızın başında gelmektedir. Geleceği emanet ettiğimiz çocuklarımıza en büyük yatırımı yapmalıyız. Bu bağlamda ülkemizin gönül kapısı olan TİKA tarafından verilen ekipman desteği, Arjantin'in geleceğine armağandır. Çocukların bedeni ve ruhi gelişimi her şeyin üstündedir." ifadesini kullandı.

Emine Erdoğan, ziyaretin hatırası olarak Arjantin İslam Merkezi'ne de bir kreş yaptırılacağını kaydederek, "TİKA bu çalışmanın temellerini de atmış bulunuyor. İnanıyorum ki burada eğitim görecek çocuklarımız insanlığın geleceğine katkı sağlayacaklar, şimdiden hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Yardımlar ülkenin geleceğine hediye

Arjantin-Türk Dostluk Grubu Başkanı Beatriz Avila adına törene katılan Marcelo Wechsler da Arjantin'in bir göç ülkesi olduğunu ve burada ortak değerlerin paylaşıldığını dile getirdi.

Wechsler, çocuk hastanesine yapılan desteğin önemine dikkati çekerek, yardımın ülkenin geleceğine hediye olduğunu aktardı.

Törene, Sağlık Bakanı Adolfo Rubinstein'ı temsilen katılan ve daha önce Dr. Ricardo Gutierrez Çocuk Hastanesi'nde görev yapmış Mirta Susana Rodriguez de hastanenin çalışmalarının tıbbi alanda olmadığını, akademik alanda da çeşitli başarılara imza attığını söyledi.

Ülkede binlerce çocuğun hastaneden faydalandığına değinen Rodriguez, "Bu hastane sadece çocukları tedavi etmekle kalmıyor, aynı zamanda insani yardım kapsamında çocukların aileleriyle bakımı ve korunmasını da sağlıyor." dedi.

TİKA, Göz Hastalıkları Polikliniği, Yoğun Bakım Ünitesi ve Tıbbi Görüntüleme Merkezi'nde kullanılmak üzere Dr. Ricardo Gutierrez Çocuk Hastanesi'ne olfalmik ultrason cihazı, solunum cihazı, dijital görüntüleme cihazı, hemodiyaliz hasta sandalyesi ve iki adet tekerlekli sedye desteğinde bulundu.

Muhabir: Muhammed Emin Canik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.