Dolar
41.16
Euro
48.01
Altın
3,559.36
ETH/USDT
4,469.50
BTC/USDT
112,000.00
BIST 100
10,737.68
Spor

Türk başantrenör Ferhat Akbaş yönetimindeki Japonya, Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nın çeyrek finalinde Türk başantrenör Ferhat Akbaş'ın çalıştırdığı Japonya, Hollanda'yı 3-2 yenerek yarı finale yükseldi.

Muhammed Boztepe  | 03.09.2025 - Güncelleme : 03.09.2025
Türk başantrenör Ferhat Akbaş yönetimindeki Japonya, Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi Fotoğraf: Mustafa Hatipoğlu/AA

Banghok

Ferhat Akbaş, Dünya Şampiyonası tarihinde yarı finale yükselen ilk Türk başantrenör oldu.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Japonya, A Milli Kadın Voleybol Takımı-ABD maçının galibiyle yarı finalde eşleşecek.

Müsabaka, 6 Eylül Cumartesi günü oynanacak.

Ferhat Akbaş'ın yarı final gururu

Japonya Kadın Milli Voleybol Takımı'nı çalıştıran Türk başantrenör Ferhat Akbaş, Dünya Şampiyonası'nda yarı finale yükselmenin gururunu yaşıyor.
Ferhat Akbaş yönetiminde Tayland'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda başarılı bir performans sergileyen Japonya, başkent Bangkok'ta oynanan çeyrek final maçında güçlü takımlardan Hollanda'yı 3-2 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Japonya organizasyonda 15 yıl sonra yarı finale yükselirken, Ferhat Akbaş da Dünya Şampiyonası tarihinde yarı finale yükselen ilk Türk başantrenör olma başarısı gösterdi.

Japonya, Türkiye-ABD maçının galibiyle 6 Eylül Cumartesi günü yarı finalde karşılaşacak.

Ferhat Akbaş: "Tüm oyuncularımla gurur duyuyorum"

Ferhat Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Japonya için tarihi bir maçı geride bıraktıklarını belirterek, "Japonya 15 sene sonra ilk kez ilk 4'e kaldı. Bunun baskısını hissettik. Başlangıçta tutuk başladık. Hollanda'da çok tehlikeli bir takım. Çok iyi voleybol oynadı. Maç onlara doğru da gitti. Çok önemli taktiksel değişiklikler yaptık, tutmayabilirdi. Biraz risk aldık. Oyuncuların hem pozisyonunu hem rotasyonları değiştirdik. Sonunda galip gelen taraf olduk. Tüm oyuncularımla gurur duyuyorum." diye konuştu.

Dünya Şampiyonası tarihinde yarı finale yükselen ilk Türk başantrenör olduğunun anımsatılması üzerine Akbaş, "Ülkemi en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum. Burada bu şekilde mücadele etmek gerçekten gurur verici. Elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Buralarda olmak oldukça zor. Tüm ülkeler burada şampiyon olmak, madalya kazanmak istiyor." ifadelerini kullandı.

Ferhat Akbaş, yarı finalde Türkiye-ABD maçının kazananıyla karşılaşacaklarının belirtilmesi üzerine, "Türkiye çok güçlü bir takım. Umarım beraber yarı finalde oynarız. Tüm dileğim ve isteğim bir Türk olarak bu olur. Umarım orada da iyi oynayan kazanır." değerlendirmesinde bulundu.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.