Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.80
BTC/USDT
70,300.00
BIST 100
9,145.99
Dünya, Ramazan 2018

Nijerya'da Ramazan Bayramı hazırlıkları

Çarşı ve pazarlarda tatlı bir telaş yaşayan Nijeryalılar, bayramda evlerine gelen misafirlere özel olarak hazırladıkları baharatlı pilavı ikram ediyor.

14.06.2018 - Güncelleme : 15.06.2018
Nijerya'da Ramazan Bayramı hazırlıkları

ABUJA - ADAM ABU BASHAL/GÖKHAN KAVAK

Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da halk, Ramazan Bayramı öncesinde bayramlıklarını diktirmek ve misafirler için yemek hazırlamak telaşında.

Hazır giyim sektörünün gelişmediği ülkede insanlar her bayram öncesinde ilk olarak elbiseleri için kumaş seçerek terzilerde bayramlıklarını diktiriyor. Yaklaşık 200 milyon nüfusa sahip ülkede talebin çok olmasından dolayı terzilerde 2 hafta önceden kuyruklar oluşuyor. Daha sonra da çarşı ve pazarlardan gıda malzemeleri alan Nijeryalılar, misafirleri için yemek hazırlıyor.

Nijeryalı Mallam Dan-Juma, bayram hazırlıkları ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bayramda, kıyafetlerden sonra en çok alınan şey gıdadır. Bize Hausa dilinde 'mai kayan miya' yani sebzeci derler. Arefe günü her evde misafirler için yemek pişirilir ya da komşulara dağıtılır." dedi.

Bayramda çocukların da unutulmadığını dile getiren Dan-Juma, arefe gününde elbise ve ayakkabının çokça satıldığını belirtti.

Bayram hazırlıklarının işlerini arttığına dikkat çeken ayakkabı satıcısı İsiyaku Yakubu, şöyle konuştu:

"Dükkanıma günde ortalama 30-40 müşteri gelir ama bayram olduğu için sabahtan bu yana yaklaşık 200 müşteri geldi. Özellikle çocuklar başta olmak üzere 100'den fazla kişiye ayakkabı ve terlik sattım. Bayramda her çocuğun hayali yeni bir şey giymektir. Bu nedenle ağırlıklı olarak çocuk ayakkabısı getirdik ve çok şükür iyi satıyoruz."

Bayram hazırlığı yapan Faiza Babangida de bayram öncesi evlerde temizlik yapıldığını ifade ederek "Ev temizliği yapıldıktan sonra kızlar saçlarını yaptırmak için kuaföre gider ve arefe günü kına yakarlar." dedi.

Bayrama özel olarak lapa pilavı ve sebze çorbası yapıldığını dile getiren Babangida,baharatlı pilavın da hemen hemen her evde bayramda misafire ikram edildiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın