Dolar
32.34
Euro
35.13
Altın
2,157.65
ETH/USDT
3,373.30
BTC/USDT
65,167.00
BIST 100
8,718.11
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet seçim öncesi bol keseden dağıttığı vaatlerin altında ezildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Edepsiz söz ve eylemlerden sahnelenen çirkinliklere kadar muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu hepimiz gördük. Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiler. " dedi.

Zafer Fatih Beyaz, Orhan Onur Gemici  | 17.09.2021 - Güncelleme : 17.09.2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet seçim öncesi bol keseden dağıttığı vaatlerin altında ezildi

Mersin

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nasip olursa pazar günü Amerika'dayız ve pazartesi günü New York'ta, BM'nin tam karşısında 36 katlı Türkevi'nin açılışını yapacağız." dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Mersin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasına, Mersinlileri selamlayarak başlayan Erdoğan, "Yaklaşık 2,5 yıl sonra tarımın, güneşin, tabii güzelliklerin şehri, kardeşliğin ve emeğin merkezi Mersin'de bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Dün Ahi Evran'ın ve Neşat Ertaş'ın şehri Kırşehir'deydik. Geçen cuma günü Kahramanmaraş'ta, Edeler'le kucaklaştık. Önceki hafta Rize'de, Karadenizli uşaklarla bir araya geldik. Bugün ise Mersinli kardeşlerimize misafir oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Salgın şartlarının hafiflemesiyle illeri ziyaret edip, vatandaşlarla hasret giderdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

"Yapımı tamamlanan eserlerin toplu açılış heyecanını vatandaşlarımızla birlikte yaşıyoruz. Sadece bu ayın başından itibaren ülkemizin farklı illerinde pek çok eser, hizmet ve tesisin açılışını yaptık. Adli yıl açılışında 10 bloktan oluşan 422 bin metrekare kapalı alana sahip yeni Yargıtay binamızı Ankara'da hizmete aldık. Ağustos ayında bir taraftan yangın ve sel felaketleriyle mücadele ederken, diğer taraftan taarruzi insansız hava aracı Akıncı'nın teslimatını, Milli Savunma Bakanlığı Ay Yıldız Projesi'nin temel atmasını gerçekleştirdik. Pakistan Cumhurbaşkanı ile birlikte MİLGEM Pakistan ilk gemi denize indirme ve açık deniz karakol gemisi ilk sac kesimi törenine iştirak ettik. Ankara ikinci organize sanayi bölgesinde yapımı tamamlanan 26 fabrikamızı ekonomimize kazandırmanın gururunu yaşadık."

Eğitimden çalışma hayatına, ulaşımdan spora, adaletten güvenliğe kadar birçok alanda açılışlar, kabuller, hizmet alma törenleri gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, "Görüyorsunuz yan gelip yatma yok. Bu arada gençlerimizle bir araya gelerek, onların coşkusuna, dinamizmine ortak olduk. 'Sıcak' demedik, 'yağmur' demedik, 'uzak' demedik milletimizle kucaklaşmak, milletimizle buluşmak için tüm şartları zorladık." ifadelerini kullandı.

Sıkıntılarla karşılaşsalar da ya bir yol bularak ya bir yol açarak ülkeye hizmet mücadelesini kararlılıkla sürdürdüklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet genel başkanları, evlerinin odaları arasında dolaşırken, biz doğudan batıya, kuzeyden güneye tüm Türkiye'yi geziyoruz." dedi.

Muhalefet sadece belli illere, toplumun belli kesimlerine hapsolmuşken, kendilerinin tüm renkleriyle 84 milyonun tamamına ulaştıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Muhalefet 'sen-ben' kavgasında vakit öldürürken biz ülkemizi hedeflerine kavuşturmak için 'gece-gündüz' demeden koşturuyoruz. Onların gündeminde iftira var, bühtan var, yalan terörü var. Onların gündeminde yıkım var, engellemek var, takoz olmak var. Onların gündeminde Türkiye'yi eski karanlık günlerine geri döndürmek var. Onların gündeminde yasak var, ötekileştirme var, sessiz çoğunluğun sesini yeniden kısmak var. Onların gündeminde milletimizin değerlerini aşağılamak, milletimizin demokratik kazanımlarını gasbetmek var. Onların gündeminde ülkeyi germek, kaosa sürüklemek, nefret siyasetiyle insanımızı kutuplaştırmak var. Elinde çekiçten başka bir şey bulunmayan, bütün sorunları çivi olarak görürmüş. Bunların da yalandan, slogandan, tahrikten, tahkirden başka siyaset vizyonları yok."

"A'dan Z'ye bütün kuşaklar burada"

Salondaki gençlerin, "AK gençlik burada Reis'inin yanında" sloganına Erdoğan, "Evet, A'dan Z'ye bütün kuşaklar burada." karşılığını verdi.

Gelecek hafta, resmi ziyaret kapsamında ABD'ye gideceğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Nasip olursa pazar günü Amerika'dayız ve pazartesi günü New York'ta Birleşmiş Milletler'in tam karşısında 36 katlı Türkevi'nin açılışını da yapacağız. Evet tam Birleşmiş Milletler'in karşısında, 36 kat Türkevi, hamdolsun bu da tabii bize nasip oldu. Nitekim son günlerde yaşananlar, muhalefetin Türkiye gibi Türkiye'nin bekası, huzuru, esenliği, refahı gibi derdinin olmadığını göstermiştir. Edepsiz söz ve eylemlerden sahnelenen çirkinliklere kadar muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu hepimiz gördük. Bunların bırakın ülkeyi, ellerinin altındaki belediyeleri dahi yönetme becerilerinin olmadığına yine bu süreçte hep birlikte şahit olduk. Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa hepsinin altında ezildiler. Seçim meydanlarında millete verdikleri sözlerin, taahhütlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Çöp toplamadan şehir içi ulaşımına, kültür-sanattan çevreye kadar hiçbir işi doğru düzgün yapamıyorlar. Artık illerde sular akmıyor sular. En temel belediye hizmetlerini dahi yerine getiremeyen bir beceriksizlikle muhatabız. Çok daha vahimi, muhalefetin bu acı gerçeklerle yüzleşmek, kendilerini sigaya çekmek yerine sağa sola saldırarak, suçlarını örtme çabasındalar. Elbette her insan beşerdir, hata da yapar yanlışa da düşer ama insanı diğer varlıklardan ayıran en temel haslet, Allah'ın ona bahşettiği akıl ve vicdandır."

İnsanın aklını kullanarak yanlışı doğrudan, iyiyi kötüden, haramı helalden, faydalıyı zararlıdan, zulmü adaletten ayırma kabiliyetiyle donatıldığını belirten Erdoğan, hatasını kabul etmenin, yanlışı varsa düzeltmenin sadece siyaset sahnesindekilerin değil her bireyin yapması gereken asgari görevi olduğunu ancak karşılarındakilerde ne böyle bir dert ne böyle bir hassasiyet ne de hatalarıyla yüzleşecek bir erdem görmediklerini ifade etti.

Bunun için onları bitmez tükenmez kayıkçı kavgalarıyla baş başa bırakıp, kendi işlerine baktıklarını kaydeden Erdoğan, "Onlar anlasa da anlamasa da biz Türkiye'yi büyütmeye, insanımızın refahını, huzurunu artırmaya çalışıyoruz. Onlar destek verse de vermese de biz ülkemizin itibarını yükseltmeye, Türkiye'yi dünyanın güçlü bir ülkesi yapmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi siyasetlerinin, eser ve hizmet siyaseti, mücadelelerinin ise ülkeyi aydınlık yarına taşıma mücadelesi olduğunu, tüm çabalarını, milletin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini korumak, daha da güçlendirmek için sarf ettiklerini belirtti.

"Gençlerimizin ışıldayan gözlerinde şahit olduğumuz umudu ve öz güveni hiçbir makama değişmeyiz"

AK Parti olarak, ecdatları gibi "Hizmet eden izzet bulur", merhum Neşet Ertaş gibi "Aşkınan çalışan yorulmaz" ve "Gök kubbede baki kalan hoş bir sedadır" dediklerini ifade eden Erdoğan, vatandaşların içten söylediği "Allah razı olsun" ifadesinin, dünyadaki tüm makamlara değişilmeyeceğini söyledi.

Salonda bulunan partili gençlere hitaben "Gençler, Allah'ıma hamdediyorum. Sizler gibi yol arkadaşları bana lütfettiği için hamdediyorum." diyen Erdoğan, "Birileri diyor ki 'Z kuşağı, Y kuşağı. Bunların hepsi muhalefetin yanında.' Burada, burada, burada. Gençlerimizin ışıldayan gözlerinde şahit olduğumuz umudu ve öz güveni hiçbir makama, hiçbir koltuğa değişmeyiz." ifadesini kullandı.

Bu millete hizmetkar olmaktan, millete aşkla hizmet etmekten şeref duyduklarını dile getiren Erdoğan, "Bizim hizmet anlayışımızda partizanlık yoktur, ötekileştirmek yoktur. Biz, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim nazarımızda insanı meşrebine, mezhebine, inancına, diline göre ayırmak da yoktur. Bizim tasavvurumuzda şehirleri oy rengine göre tasnif etmek yoktur. Bize oy versin, vermesin 81 vilayetimizin tamamı, 84 milyonun her bir ferdi bizim gözümüzde aynıdır, aynı derecede hizmete ve hürmete layıktır." diye konuştu.

Erdoğan, "muhalefetin içinde bulunduğu tükenmişliğin" kendilerine referans olmayacağını belirterek, "muhalefetin çapsızlığı, başarısızlığı, ayrımcı politikaları"nın da kendilerine asla istikamet çizemeyeceğini ifade etti.

Ölçülerinin başkaları değil kendi ilkeleri, kadim değerleri olduğuna işaret eden Erdoğan, "Biz, hizmet götürürken aldığımız oy oranına değil ihtiyaca bakarız. Biz, yatırım yaparken kökene değil şehirlerin durumuna bakarız. Biz, proje geliştirirken, başka hiçbir şeye değil ülkemize ve şehirlerimize yapacağı katkıya bakarız." dedi.

"Bugün Mersin'de toplam bedeli 3 milyar 260 bin lirayı bulan yatırımların açılışını yapıyoruz"

19 yılı iktidarda olmak üzere, tam 20 yıldır hiçbir ayrım yapmadan, siyasi tercihine, etnik kökenine aldırmadan tüm Türkiye'ye hizmet ettiklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin ayağına taş değmesin, milletimiz dara düşmesin, sıkıntıya girmesin diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Başkaları ne hesaplar yaparsa yapsın, bizim Türkiye'den başka vatanımız, milletimizden başka sevdamız yok. Biz, sizleri seviyoruz. Bizim aşkımız milletimize. Bizim ülkemize eser kazandırmaktan başka hiçbir derdimiz, aşkımız yok. İşte bu anlayışla sadece Mersin'e 38 milyar lira tutarında yatırım gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihinde yapılanların kat be kat fazlasını son 19 yıla sığdırdık. İşte bugün de Mersin'de toplam bedeli 3 milyar 260 bin lirayı bulan yatırımların açılışını yapıyoruz. Sağlıktan ulaşıma, eğitimden adalete, güvenlikten turizme hepsi birbirinden önemli eseri, Mersinli kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz. Akkuyu ziyaretimizden sonra açılışını gerçekleştireceğimiz tüm bu eser, proje ve yatırımların şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Akkuyu Nükleer Santrali'ni denetlemeye geldik. Akkuyu Nükleer Santrali'nin Mersin'imize neler kazandıracağını düşünün. Hamdolsun bunu gerçekleştirmek de bize nasip oldu. Bu hizmetlerin, Mersin'e kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, kurumlarımızı, özel sektörümüzü tebrik ediyorum. Rabbim, 'bizi Mersin'e ve ülkemize hizmet yolundan ayırmasın' diyorum."

İl ziyaretlerinde aynı zamanda teşkilat mensuplarıyla bir araya gelmeye hassasiyet gösterdiklerini, genişletilmiş il danışma toplantılarıyla istişarenin yanı sıra muhabbeti ve uhuvveti de güçlendirdikleri belirten Erdoğan, bu nedenle partisinin il yönetimine teşekkür etti, Mersin İl Danışma Toplantısı'nın hayırlara vesile olmasını diledi.

2023 yılının ülke ve millet açısından tarihi önemli bir yol olacağını bildiren Erdoğan, salondaki gençlere "Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023'te inşallah cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini de gerçekleştireceğiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak 2023'te sandıkta halkımızın nezdinde yeniden güven tazeleyerek millete hizmet yolculuğumuzu devam ettirmek istiyoruz." sözleriyle seslendi.

Bunun için şimdiden planlı, programlı ve aktif şekilde çalışmaya başlamak gerektiğine değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"AK Parti'nin hizmetlerini ekonomide, demokraside, hukukta, savunma sanayiinde, güvenlikte, adalette hayata geçirdiği reformları doğru bir şekilde halkımıza anlatmalıyız. Sadece geçmişteki başarılarımızı değil başta 2023 hedefleri olmak üzere 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da milletimizle paylaşmalıyız. Biz diğerleri gibi lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmıyoruz. Son 19 yılda Mersin'le beraber ülkemizin 81 vilayetinde kazandırdığımız sayısız eserin, yatırımın, devasa projelerin referansıyla konuşuyoruz. Alnımız ak, başımız dik, gönlümüz refahtır. Her eleştiriye anında cevap vereceğiz. Her iftiraya, her karalamaya anında karşılık vereceğiz. Muhalefetin yalan terörünün üstesinden hakikatin güneşiyle geleceğiz. Ağırbaşlılıktan, vakarlıktan, suhuletten, kardeşlikten taviz vermeden bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz. Allah'ın izni ve milletimizin desteğiyle Türkiye için daha büyük hedeflere de birlikte ulaşacağız."

Parti üyelerinden çok daha aktif, azimli ve daha gayretli olmalarını isteyen Erdoğan, "Bu konuda Mersin il teşkilatıma yürekten inanıyor ve güveniyorum. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin diyor ailelerinize dostlarınıza tüm Mersinli kardeşlerime selamlarımı iletmenizi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Programdan notlar

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ile bazı AK Parti milletvekilleri de katıldı.

Erdoğan'a, İl Danışma Toplantısı'ndaki hitabının ardından AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik tarafından günün anısına hediye takdim edildi.

Mersin'e önceki ziyaretinde görüştüğü 107 yaşındaki Fikriye Çam'la da bir araya gelen ve sohbet eden Erdoğan, "Fikriye Teyze ile belli bir aralıktan sonra, yeniden bizleri bir araya getiren Rabbime sonsuz hamdüsenalar olsun. Elhamdülillah, 107 yaşında Fikriye Teyze, Rabbim daha nice ömür nasip etsin. Bizi inşallah cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın." ifadelerini kullandı.

Fikriye Çam ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yeniden görüşmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Kurban olurum sana." dedi.

Erdoğan, görüşmenin sonunda Fikriye Çam ve yanındakilere çeşitli hediyeler verdi.

Fikriye Çam, 2019 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vesile olmasıyla kutsal topraklara Türkiye'den giden "En yaşlı hacı adayı" olmuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın