Kültür

Wild Park'ta 'aksolotl' gibi canlılardan oluşan yaklaşık 200 hayvan yer alıyor.

Antalya'da alternatif turizmi geliştirmek amacıyla kurulan,70 tropik hayvanın bulunduğu Wild Park'ı bu yıl 250 bin turist ziyaret etti.

Süleyman Elcin  | 30.09.2015 - Güncelleme : 30.09.2015
Wild Park'ta 'aksolotl' gibi canlılardan oluşan yaklaşık 200 hayvan yer alıyor.

ANTALYA

Antalya'da alternatif turizmi geliştirmek amacıyla kurulan, 70 tropik hayvanın bulunduğu Wild Park'ı bu yıl 250 bin turist ziyaret etti.

Yağmur ormanlarındaki vahşi hayat ile çöllerin ve mağaraların gizemli dünyasının yaşatıldığı, Antalya Akvaryum içerisinde yer alan parka gidenler Afrika'dan Amerika'ya, Avustralya'dan Amazon Ormanları ve Madagaskar'a kadar dünyanın farklı bölgelerinden getirilen nesli tükenme tehdidi altındaki hayvanları görme imkanı buluyor.

Parkta, 70 teraryumda yılan boyunlu kaplumbağa, timsah derili kaplumbağa, beyin dahil birçok uzvunu yenileyebilen "aksolotl" gibi canlılardan oluşan yaklaşık 200 hayvan yer alıyor. 

Parka bu yıl getirilen yılan boyunlu kaplumbağa, timsah derili kaplumbağa ve Meksika kökenli bir tür semender olan "aksolotl", büyük ilgi görüyor.

Bilim insanlarına kanser, sinir sistemi ve kalbe yönelik hastalıkların yeni tedavi yöntemleri için umut ışığı olan ve beyin dahil vücudunun çeşitli parçalarını ve uzuvlarını yenileyebilme yeteneğine sahip olan aksolotllar, dışarıdan bakıldığı zaman elleri ve ayakları bulunan balıklar gibi görüldüğü için dikkati çekiyor. 


Muhabir: Süleyman Elcin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.