Gündem

Eğirdir ve Hoyran göllerinin su seviyesi kuraklık nedeniyle düştü

Isparta'nın önemli su kaynaklarından Eğirdir ile Hoyran göllerinin su seviyesi, kuraklık nedeniyle düştü.

İsmail Kuz  | 04.09.2025 - Güncelleme : 04.09.2025
Eğirdir ve Hoyran göllerinin su seviyesi kuraklık nedeniyle düştü Fotoğraf: İsmail Kuz/AA

Isparta

Türkiye'nin dördüncü büyük tatlı su gölü olan Eğirdir ile yıllardır doğal olarak bağlantılı şekilde aynı havzayı besleyen Hoyran Gölü arasında kuraklık nedeniyle adacıklar oluştu.

Son yıllarda artan sıcaklıklar, yağışlardaki azalma ve tarımsal sulama nedeniyle göllerin seviyesinde düşüş yaşanırken, iki göl bazı noktalarda birbirinden ayrıldı.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Bölgedeki balıkçılar da göldeki değişimlerden olumsuz etkilendi. Özellikle sazan ve sudak gibi ekonomik değeri yüksek türlerin avcılığında azalma olduğu belirtildi.

Eğirdir ve Hoyran göllerinin korunmasının yalnızca Isparta için değil, bölgenin tarımı, balıkçılığı ve biyolojik çeşitliliği açısından da kritik öneme sahip olduğu değerlendiriliyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.