Dolar
44.37
Euro
51.41
Altın
4,469.82
ETH/USDT
2,127.20
BTC/USDT
70,332.00
BIST 100
12,963.87
Gündem

Bazı illerde kar ve soğuk hava etkisini sürdürüyor

Yurdun farklı bölgelerinde kar ve soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Ekip  | 13.04.2025 - Güncelleme : 14.04.2025
Bazı illerde kar ve soğuk hava etkisini sürdürüyor Fotoğraf: İbrahim Yaldız/AA

Ankara

Muş'ta dün gece etkili olan sağanak yerini kara bıraktı.

Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı, ulaşımda aksaklıklar meydana geldi.

Kar nedeniyle araçların üzeri karla kaplandı, parklar beyaza büründü.

Muş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmeye göre kentte kar yağışının etkisini sürdüreceği belirtildi.

Kar ve buzlanma nedeniyle il genelinde üniversiteler hariç, resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 14 Nisan Pazartesi günü ara verildiği bildirilen açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve ağır kronik hastalığı olanlar ile anaokulu ve kreşe giden çocuğu bulunan kadın personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Bitlis

Kent merkezi ile Ahlat ve Tatvan ilçelerinde kar etkili oldu.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan karla Ahlat ilçesi beyaza büründü.

Güne karla uyanan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karları temizledi.

Vatandaşlardan Ahmet Elmas, nisan ayında yağmur beklerken kara şaşırdıklarını belirtti.

Tatvan'da da kar aralıklarla etkisini sürdürdü.

Vatandaşlar araçlarını, esnaf ise iş yerlerinin önünü temizledi.

Sürücülerden Şakir Yürek, nisan ayında kar sürpriziyle karşılaştıklarını ve şaşırdıklarını söyledi.

Vatandaşlardan Abdurrahim Bozan da karla sıcaklığın düştüğünü ifade etti.

Öte yandan kent merkezi ile Güroymak, Mutki ve Tatvan ilçelerinde tüm okullarda, Ahlat ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının gece boyunca devam etmesinin ve sabah saatlerinde buzlanmanın beklendiği belirtildi.

Öğrenci ve vatandaşların güvenliğinin göz önünde bulundurulduğuna yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"14 Nisan Pazartesi günü Bitlis merkez ilçe, Güroymak, Mutki ve Tatvan ilçelerimiz genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumları (anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde) ile rehabilitasyon merkezlerinde, Ahlat ilçemizde ise taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir. Bu ilçelerimizde hamile ve engelli kamu çalışanlarımız, çocuğu kreş ve anaokuluna giden anneler ile kronik rahatsızlığı olan personelimiz de idari izinli sayılacaktır."

Ağrı

Kentte günlerdir aralıklarla devam eden sağanak ve kar, kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de hayatı olumsuz etkilemeyi sürdürüyor.

Eleşkirt ilçesinde etkili olan karın ardından il özel idaresi ekipleri, ulaşıma kapanan Hayrangöl, Çatalpınar ve Akyumak köy yollarında çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalar sonucunda söz konusu yollarda ulaşım yeniden sağlandı.

Taşlıçay ilçesine bağlı Gündoğu köyünde ise arazide kara yakalanan bir çoban, küçükbaş hayvan sürüsüyle zor anlar yaşadı.

Yozgat

İki gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar kenti beyaza bürüdü.

Zaman zaman tipiye dönüşen kar, kentte sürücü ve yayalara zor anlar yaşattı.

Yağışla birlikte etkili olan soğuk hava ise çiçek açan meyve ağaçlarına zarar verdi.

Çiftçi Adnan Ertuğrul, karın hububat için faydalı olduğunu ancak çiçek açan meyve ağaçlarının zarar gördüğünü söyledi.

Kars

Kentte aralıklarla etkili olan kar, zaman zaman yoğunluğunu artırıyor.

Yağış nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu trafikte ilerleyen sürücüler güçlük çekiyor.

Kar, Kars-Digor kara yolunda zaman zaman tipiye dönüşüyor.

Sarıkamış ilçesinde aralıklarla kar etkili oluyor.

Yağan karla sarıçam ormanları, bitkiler ve mor kardelenler beyaza büründü.

Bölgeye gelen yaban kuşları da karlı arazide yiyecek aradı.

Kastamonu

Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti.

Kent merkezinde aralıklarla etkili olan kar yağışı Ağlı ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırdı.

Kar yağışıyla, ilçe merkezi ve ilçeyi çevreleyen ormanlık alan beyaz örtüyle kaplanırken, araçlar karın altında kaldı.

İlçe merkezinde 50 santimetreyi geçen kar kalınlığı, yüksek rakımlı köylerde ise 80 santimetreye yaklaştı.

İlçede, İl Özel İdaresi, Karayolları ve Belediye ekipleri kar küreme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Vatandaşlardan Emrullah Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye kış aylarında yoğun şekilde kar yağdığını söyledi.

Kar yağışının kendileri için sürpriz olmadığını belirten Arık, "Geçen yıl mayıs ayında da kar yağmıştı ancak bu yıl biraz daha fazla yağdı. Güzel oldu. Biz alışığız. Arkadaşım buraya tatile gelmişti. Aracının çıkabilmesi için kardan kapanan yolu açıyoruz." dedi.

Öye yandan valilikten alınan bilgiye göre kar, özellikle kentin yüksek rakımlı köylerinde ulaşımı aksattı.

Sabah 181 olan kapalı köy yolu sayısı, kar yağışının etkisini artırmasıyla 222'ye ulaştı.

Karabük-Bartın kara yolunda kar etkili oldu

Kentin yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı ulaşımı aksattı.

Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi'nde karla kaplanan yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kara saplanan bazı araçlar itilerek kurtarılmaya çalışıldı, bir tır ise kayarak yolda makaslama yaptı.

Bir süre kapanan kara yolunda ulaşım, Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmasının ardından normale döndü.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.