Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,126.40
BTC/USDT
63,813.00
BIST 100
9,915.62
Yaşam

Oylarını sedye üzerinde kullandılar

Oy kullanmak isteyen ancak çeşitli nedenlerden evlerinden çıkamayan hasta ve yaşlılar sandığa ambulanslarla götürüldü.

31.03.2019 - Güncelleme : 02.04.2019
Oylarını sedye üzerinde kullandılar

Ankara

Kendi imkanıyla sandığa gidemeyecek durumdaki vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren evlerinden alınarak oy kullanacakları okullara taşındı.

İzmir'de sandığa gitmek için başvuran vatandaşlardan Bayraklı Adalet Mahallesi'nde yaşayan, 5 yıldır kanser tedavisi gören 78 yaşındaki Nazmi Şahin'i, 112 Acil Sağlık ekipleri, evinde yaptığı muayenenin ardından sedyeye alarak oy kullanacağı Fatma Hikmet Kaşerci Ortaokulu'na getirdi.

Okul bahçesinde seçim kurulu görevlilerince karşılanan Şahin, sağlık ekipleri ve yakınlarının taşıdığı sedyeyle oy kullanacağı okulun ikinci katındaki 1022 nolu sandığa çıkarıldı.

"Helal olsun devletimize"

Nazmi Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oy kullanmak istediğini İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine bildirdiğini belirterek, bu sabah ambulansı kapının önünde görünce duygulandığını söyledi. 

Şahin, "Çok güzel bir hizmet. Hiçbir yerim acımadan oy vermeye geldim. Devletimizin verdiği iradeyi kullandım. İdare milletindir. Oy atarken çok duygulandım. Bizi de ayırmamışlar dedim. Ambulans olmasaydı ben buraya gelemezdim, oyumu da kullanamazdım. Helal olsun devletimize, bahtiyarım." dedi.

Bülent Şahin de babasının şimdiye kadar tüm seçimlerde oyunu kullandığını, bu seferde ambulans sayesinde vatandaşlık görevini yerine getirdiğini dile getirerek, sandıktan çıkacak sonucun Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

Kırklareli Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri ekipleri, kentteki hastane ve evlerinden çıkamayacak durumdaki hasta ve yaşlıları, oylarını kullanabilmeleri için sandık başına götürdü.

Osmaniye Devlet Hastanesinde de yatarak tedavi gören ve oy kullanmak isteyen vatandaşlar için ambulans ve hastane araçları tahsis edildi.

Sedye ya da tekerlekli sandalyeyle hastaları sandığın başına kadar götürüp oy kullanmasını sağlayan sağlık personeli, hastaları ambulansla tekrar hastaneye getirdi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığınca yürütülen uygulama kapsamında, 271 araç ve 507 personel görev alıyor.

Bu sayede vatandaşların, tam teşekküllü ambulanslar, hasta nakil araçları ve deneyimli sağlık ekipleri eşliğinde oy kullanacağı okullara sağlıklı ve rahat şekilde ulaşması sağlanıyor. 

Kalp hastası vatandaş oyunu ekiplerinin desteğiyle kullandı

Silivri'de kalp hastası vatandaşı sağlık ekipleri sedye ile oy kullandırmaya götürdü.

Kalp hastası Cafer Can (56) gazetecilere yaptığı açıklamada, "Oyumuzu kullandık, mutluyuz. Sağlık ekiplerine ayrıca teşekkür ederim.'' dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın