Dolar
32.28
Euro
34.74
Altın
2,309.69
ETH/USDT
2,965.30
BTC/USDT
61,356.00
BIST 100
10,247.75
Dünya, İsrail-Filistin çatışması

İsrail Genelkurmay Başkanı: (Hizbullah'a karşı) Gerektiğinde hücuma hazır olmalıyız

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hizbullah'a karşı gerektiğinde hücuma hazır olmaları gerektiğini belirtti.

Zein Khalil, Gülşen Topçu  | 28.12.2023 - Güncelleme : 28.12.2023
İsrail Genelkurmay Başkanı: (Hizbullah'a karşı) Gerektiğinde hücuma hazır olmalıyız

Kudüs

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Halevi, Kuzey Komutanı Tümgeneral Ori Gordin ve diğer komutanlarla durum değerlendirmesi yaptı.

Ordu olarak birincil görevlerinin, Hizbullah'ın saldırıları nedeniyle İsrail'in kuzeyindeki bölgelerden göç edenleri tekrar evlerine döndürmek olduğunu kaydeden Halevi, İsrail ordusu ve Kuzey Komutanlığın hazırlığının üst seviyede olduğunu dile getirdi.

Hizbullah'la mücadeleyi yürüten Kuzey Cephesinin, bunu sürdürmek adına dün bir dizi planı onayladığını belirten Halevi, "Gerektiğinde hücuma hazır olmalıyız." ifadesini kullandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 28 Lübnanlı sivil, 129 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

İsrail ordusu: Kassam Tugayları'nın lideri Dayf'ı bulup öldürme operasyonu uzun zaman alacak

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed ed-Dayf'ı bulup öldürme operasyonunun "uzun zaman alacağını" söyledi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Sözcü Hagari, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi.

Gazze şehrinin kuzeyindeki Er-Rantisi Hastanesi'nin yer altı altyapısının yıkımını tamamladıklarını söyleyen Hagari, İsrail ordusunun "birkaç kilometre uzunluğunda yer altı altyapısı bulduğunu" iddia etti.

Hagari, ne kadar uzun sürerse sürsün Kassam Tugayları lideri Dayf'ı bulup öldürmeleri gerektiğini, bu işin uzun zaman alacağını ve bunun yapılması gereken bir görev olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın