Dolar
41.37
Euro
48.54
Altın
3,643.11
ETH/USDT
4,700.30
BTC/USDT
116,099.00
BIST 100
10,372.04
Dünya

Afganistan'da yakıt tankerinin tünelde patlaması sonucu 19 kişi öldü

Afganistan'ın kuzey vilayetlerini başkent Kabil'e bağlayan tek geçit noktası olan Salang Tüneli'nde bir yakıt tankerinin patlaması sonucu 19 kişi hayatını kaybetti.

Bilal Güler  | 18.12.2022 - Güncelleme : 18.12.2022
Afganistan'da yakıt tankerinin tünelde patlaması sonucu 19 kişi öldü

Kabil

Pervan Vilayet Sözcüsü Said Himatullah Şamim, basına yaptığı açıklamada, dün gece saatlerinde Salang Tüneli'nde bir yakıt tankerinin patlaması sonucu 19 kişinin yaşamını yitirdiğini, 32 kişinin yaralandığını aktardı.

Şamim, olayın kurbanları arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu belirterek tünelde mahsur kalanların olduğunu ve ölü sayısının artabileceğini ifade etti.

Taliban geçici hükümetinin Bayındırlık Bakanlığı Sözcüsü Mevlevi Hamidullah Misbah, çok sayıda aracın yandığını ancak yangının kontrol altına alındığını açıkladı.

Görgü tanıkları, tünelin geçişlere kapatıldığını ve yüzlerce kişinin mahsur kaldığını aktardı.

Sağlık Bakanlığı, yaralıların hastanelere kaldırıldığını duyurdu.

Patlamanın, yakıt tankerinin devrilmesi sonucu meydana geldiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın