Pakistan'da alışveriş merkezinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 73'e yükseldi
Pakistan'ın Karaçi kentindeki alışveriş merkezinde 17 Ocak'ta çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 73'e yükseldiği bildirildi.
Ankara
Pakistan merkezli Dawn gazetesinin haberine göre, arama kurtarma ekiplerinin, yangında ciddi hasar alan alışveriş merkezinden şimdiye kadar çıkardığı cenazelerin sayısı 73'e ulaştı.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Cenazelerden 16'sının kimliğinin DNA eşleştirmesiyle belirlendiğini ifade eden yetkililer, 6'sının yüz tanıma yöntemiyle, birinin de kimlik bilgileri üzerinden teşhis edildiğini aktardı.
Arama kurtarma çalışmalarında son aşamaya gelindiği aktarılırken, bazı ailelerin yakınlarından hala haber alamadığı kaydedildi.

Alışveriş merkezindeki yangın
Karaçi'deki alışveriş merkezinde 17 Ocak'ta yangın çıkmıştı.
Yangın sonucu bir bölümü çöken alışveriş merkezi ve plazanın yer aldığı kompleksin, yaklaşık 8 bin metrekarelik alana yayılan ve 1200 dükkanın bulunduğu büyük bir yapı olduğu bildirilmişti.
Yetkililer, alışveriş merkezi ve plaza kompleksinin arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkılmasını tavsiye etmişti.
