Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,210.14
ETH/USDT
3,567.90
BTC/USDT
70,415.00
BIST 100
9,042.96
Dünya

Kuzey Makedonya'da Kovid-19 hastalarının tedavi edildiği merkezdeki yangında 14 kişi öldü

Kuzey Makedonya'nın kuzeybatı bölgesindeki Kalkandelen şehrinde bulunan, yeni tip koronavirüs hastalarının tedavi gördüğü merkezde çıkan yangında 14 kişi hayatını kaybetti.

Furkan Abdula, Mehmet Şah Yılmaz  | 09.09.2021 - Güncelleme : 09.09.2021
Kuzey Makedonya'da Kovid-19 hastalarının tedavi edildiği merkezdeki yangında 14 kişi öldü

Üsküp/Ankara

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanlığı, Kalkandelen'de gece saatlerinde yangın çıktığı ve can kaybının olduğunu duyurdu.

Bakanlığın açıklamasında, yangının kontrol altına alındığı, yaralıların da başkent Üsküp'e nakledildiği belirtildi.

Kuzey Makedonya Kamu Savcılığı tarafından yapılan açıklamada da Kalkandelen Temel Savcılığından 3 ve Üsküp Temel Savcılığından 2 savcı olmak üzere 5 savcının sahada incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Çalışmaların, Kuzey Makedonya İçişleri Bakanlığı yetkilileriyle iş birliği içerisinde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, "Savcılar, hayatını kaybeden 14 kişinin cesetlerinin teşhisi için talimat verdi. Başka ölü olup olmadığına dair inceleme yapılıyor." ifadelerine yer verildi.

Kimlik teşhisi için bazı kurbanlardan DNA örneği alınacağı bilgisi paylaşılan açıklamada, hayatını kaybedenlerin arasında sağlık çalışanlarının olmadığı vurgulandı.

Yangının çıkış sebebini araştırmak üzere savcıların bazı sağlık çalışanlarının ifadesine de başvurduğu ifade edilen açıklamada, olayın aydınlatılması için gün içerisinde çalışmalara devam edileceği bildirildi.

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, sosyal medya paylaşımında, büyük bir trajedi yaşandığını belirterek, "Yangına patlama neden oldu. Yangın söndürüldü ancak birçok hayat da söndü. Hayatta kalma mücadelesi hala sürüyor." ifadelerini kullandı.

Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyen Zaev, yaralılara acil şifa diledi.

Türkiye'den taziye mesajı

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kalkandelen Devlet Hastanesi bünyesindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) merkezinde dün gece meydana gelen yangında ilk belirlemelere göre çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğinin ve yaralıların bulunduğunun derin üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Kuzey Makedonya hükümetine başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz." ifadesi kullanıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.