Dolar
42.61
Euro
49.65
Altın
4,199.21
ETH/USDT
3,150.90
BTC/USDT
92,034.00
BIST 100
11,193.88
Dünya

Kathimerini gazetesi: Yunanistan, İsrail'den silah alımını sürdürecek

Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini gazetesi, ülkenin İsrail'den silah alımlarını devam ettireceğini ileri sürdü.

Derya Gülnaz Özcan  | 10.12.2025 - Güncelleme : 10.12.2025
Kathimerini gazetesi: Yunanistan, İsrail'den silah alımını sürdürecek

Atina

Kathimerini gazetesinin haberinde, dün Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğinde toplanan Hükümet Milli Güvenlik Kurulu toplantısında onaylanan silahlanma programlarının, Yunanistan Parlamentosu'nun 5 Aralık'ta onayladığı, İsrail'den PULS tipi çok namlulu roketatar sistemi alımını da içerdiği belirtildi.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Haberde, bu alımın, Miçotakis hükümetinin, İsrail sanayisinin Yunan topraklarında uzun vadeli varlık göstermesine yönelik şartları oluşturmasına ilişkin genel yöneliminin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Yunanistan'ın PULS alımından sonra da Aşil Kalkanı savunma programı çerçevesinde İsrail savunma sanayisiyle yeni sistemlerin tedariki için de görüşmelere başlayacağı ileri sürülen haberde, Spyder ve Barak MX hava sistemleri ile "Davud Sapanı" (David's Sling) tipi uzun menzilli füze savunma sistemlerinin de müzakerelerin konusu olacağı kaydedildi.

Haberde, İsrail'in de Yunanistan'ı Avrupa piyasasına giriş kapısı olarak gördüğü savunuldu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.