İsrail ordusu, Batı Şeria'daki Asker Kadim Mülteci Kampına baskın düzenledi
İşgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Asker Kadim Mülteci Kampına baskın düzenleyen İsrail ordusu, evlerde arama yaparak bazı Filistinlileri gözaltına aldı.
Ramallah
Görgü tanıklarından aktarılan bilgiye göre, İsrail ordusu Nablus'un doğusundaki Asker Kadim Mülteci Kampına sabah saatlerinde operasyon başlattı, bazı mahallelerde piyade birlikleri konuşlandırdı.
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.
🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı
Kampta çok sayıda eve baskın düzenleyen İsrail askerleri, evlerde arama yaptı ve bazı Filistinlileri gözaltına aldı.
Gözaltına alınan Filistinlilerin sayısına ve nereye götürüldüğüne ilişkin bilgi verilmedi.
İsrail askerleri kamptaki bazı evleri zorla tahliye edilerek askeri karargaha dönüştürdü.
İsrail güçleri, bölge sakinlerine baskının 3 gün devam edeceğini ifade etti.
Kamp içindeki harekete ciddi kısıtlamalar uygulayan İsrail ordusu, kampın giriş-çıkışlarını da kapattı.
İsrail ordusu, Batı Şeria’da düzenlediği baskınlarda 9'u çocuk 44 kişiyi gözaltına aldı
Filistinli Esirler Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Ramallah, El-Bireh, Tulkerim, Nablus, Kalkilya ve Halil’de Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenlediği duyuruldu.
Açıklamada, gözaltına alınan 44 Filistinli arasında eski tutuklular ve öğrencilerin yanı sıra 9 çocuk ile bir de kadının da yer aldığı kaydedildi.
İsrail saldırıları ve baskılarının ramazan ayında da devam ettiği belirtiliyor.
Batı Şeria'da artan saldırılar
Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik saldırıların başlamasından bu yana İsrail ordusu ve gaspçı İsrailliler, Doğu Kudüs dahil Batı Şeria'daki saldırılarını artırdı. Bu saldırılar, öldürme, gözaltı, ev ve tesislerin yıkımı, mülk tahribi, zorla yerinden etme ve yerleşim faaliyetlerinin genişletilmesini kapsıyor.
Filistin tarafı, söz konusu uygulamaların Batı Şeria'nın resmen ilhak edilmesine zemin hazırladığı uyarısında bulunuyor.
İsrail ordusu ve gaspçı İsrailliler, Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te en az 1118 Filistinliyi öldürdüğü, yaklaşık 11 bin 700 kişiyi yaraladığı ve yaklaşık 22 bin kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
