Dolar
32.45
Euro
34.74
Altın
2,336.19
ETH/USDT
3,129.20
BTC/USDT
63,744.00
BIST 100
9,915.62
Dünya, Azerbaycan cephe hattı

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'da sivillerin yaşadığı yerlere saldırdı

Ermenistan silahlı güçlerinin Gence'de fırlattıkları füze, Nizami Gence Müzesi ve bir okulun yakınına düştü. Goranboy'da 1 sivil, top atışları sonucu yaşamını yitirdi, Berde kentindeki bir restoran ile evlerin vurulması sonucu 6 sivil yaralandı.

Ekip  | 08.10.2020 - Güncelleme : 08.10.2020
Ermenistan ordusu, Azerbaycan'da sivillerin yaşadığı yerlere saldırdı Fotoğraf: Onur Çoban/AA

Bakü

Ermenistan güçleri, Azerbaycan'ın Gence kentindeki okul ve müzeyi hedef aldı

Ermenistan, çatışma bölgesi Dağlık Karabağ'a yakın Azerbaycan'ın 2'nci büyük kenti Gence'deki yerleşim yerlerine füzelerle saldırmaya devam ediyor. Ermenistan silahlı güçlerinin kente fırlattıkları füze, Nizami Gence Müzesi ile bir ortaokulun yakınına düştü. ( Onur Çoban - Anadolu Ajansı )

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin sabah saatlerinde işgal altındaki Dağlık Karabağ dışında bulunan Berde, Ağcabedi şehirleri ile Goranboy, Terter, Ağdam şehirlerinin köylerine top atışları yaptı. 

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada da Goranboy ilinde 1 sivilin Ermenistan ordusunun top atışları sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Ermenistan güçleri Gence'deki okul ve müzeyi hedef aldı

Ermenistan silahlı güçlerinin gece saatlerinde Gence'de fırlattıkları füze, Nizami Gence Müzesi ile bir ortaokulun yakınına düştü. Füzenin düştüğü yerde yaklaşık 1,5 metrelik bir çukur meydana geldi. 

Saldırının gece saatlerinde, caddenin işlek olmadığı bir anda meydana gelmesi sebebiyle herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ancak füzenin isabet ettiği bir sivil araç, okul, müze ve caddedeki dükkanlarda büyük maddi hasar meydana geldi. 

Füzenin düşmesi sonucu işletmesi tamamen harabe hale gelen Genceli esnaf Suphan Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dükkanının büyük hasar gördüğünü, artık kullanılmaz halde olduğunu söyledi. 

Çatışmaların başladığı 27 Eylül'den itibaren Ermenistan'ın aralıksız bir şekilde Gence'de sivillere ait yerleri hedef aldığını belirten Hüseyin, "Bu saldırıyla Ermenistan'ın amacı ve hedefinin ne olduğu yeniden ortaya çıktı." dedi.

Patlama sonrası olay yerine geldikten sonra ilk işinin Türk ve Azeri bayrağını düzeltmek olduğunu belirten Hüseyin, “Bayrak bizim için herşeyden önemlidir. İlk yaptığım şey onları düzeltmek oldu.” dedi.

Ermenistan ordusunun Berde kentindeki bir restoran ile evleri vurması sonucu 6 sivil yaralandı

Ermenistan güçlerinin, işgal ettikleri Dağlık Karabağ'dan Berde kentine fırlattıkları füzeler, bir restoran ile ona yakın 2 eve isabet etti. 

Kadim Berde adındaki restoranın bahçesine 2'den fazla füzenin düşmesi sonucu, 2'si ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı. 

Restorandan kısa bir mesafede yer alan 2 evin yakınına da füzeler düştü ve burada bulunan 2 sivil yaralandı. 

Ermenistan'ın sivil yerleşim merkezlerine yönelik füze ile yaptığı saldırıda, başta restoran olmak üzere evlerde büyük hasarlar oluştu. Saldırıda park halinde olan 2 araç da tamamen kullanılamaz hale geldi. 

Ermenistan silahlı kuvvetlerinin top atışları sonucu bugün Azerbaycan'ın Goranboy ilinde 1 sivil hayatını kaybetmişti. Goranboy'un yanı sıra ülkenin ikinci büyük kenti Gence de füzelerin hedefi olmuştu. 

Ermenistan'ın son günlerdeki saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin sayısı 31'e çıkmıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın