Dolar
40.68
Euro
47.61
Altın
3,379.41
ETH/USDT
3,679.60
BTC/USDT
115,000.00
BIST 100
10,901.01
arşiv

AA'DAN MERSİN'DE HATIRA ORMANI

09.02.2008 - Güncelleme : 09.02.2008
AA'DAN MERSİN'DE HATIRA ORMANI

-ANADOLU AJANSI MERSİN'DE HATIRA ORMANI KURDU
-MERSİN VALİSİ AKSOY:
''ANADOLU AJANSI TOPLUMSAL BİR DUYARLILIK ÖRNEĞİ
GÖSTERDİ''
-AA YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE GENEL MÜDÜRÜ BENGİ:
''BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK'ÜN BİZE EMANET ETTİĞİ ANADOLU
AJANSI'NI GELECEK KUŞAKLARA TAŞIYACAK KALICI ESERLERİ
BIRAKMA AMACIYLA BAŞLATTIĞIMIZ AĞAÇLANDIRMA KAMPANYASI
KAPSAMINDA, BİRÇOK İLDE HATIRA ORMANLARI KURDUK''

MERSİN (A.A) - 09.02.2008 - Anadolu Ajansı (AA) ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Erozyonla Mücadele ve Ulusal Ağaçlandırma Projesi kapsamında, Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi'nin de katıldığı törenle, Mersin'de ''Hatıra Ormanı'' kurdu.
Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, merkeze bağlı Arslanköy yolunda 400 bin metrekarelik alandaki Hatıra Ormanı'nın oluşturulması nedeniyle düzenlenen törende, gelişen teknoloji ve artan nüfusun dünyadaki dengeleri değiştirmeye başladığını, sürdürülebilir kalkınma için toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Anadolu Ajansı'nın, MTSO işbirliği ile kurduğu Hatıra Ormanı ile toplumsal bir duyarlılık örneği gösterdiğine dikkati çeken Vali Aksoy, ''Bize emanet edilen dünyayı, gelecek kuşaklara sorumluluk bilinci içinde zarar vermeden devretmek bizim görevimiz'' dedi.
Vali Aksoy, ağaçlandırma çalışmalarının yanı sıra daha önce ağaçlandırılmış, ancak ormanlık vasfını kaybetmiş alanların da rehabilitasyonuna ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
''Mevcut ormanlarımızın sadece yüzde 45'i verimli ormanlardır. Bu nedenle, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de ağaçlandırma çalışmaları yönünden yapılan atak büyük önem taşıyor.''

-''ATATÜRK'ÜN EMANETİ''-

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi ise çevrenin ağaçlandırılmasının öneminin artık herkesçe bilindiğini, bu kapsamda Anadolu Ajansı'nın da üzerine düşen görevi yerine getirmeye özen gösterdiğini ifade etti.
Anadolu Ajansının, üç yıl önce 85'inci kuruluş yıl dönümünde ağaçlandırma kampanyası başlattığını anımsatan Bengi, şunları söyledi:
''Büyük Önder Atatürk'ün bize emanet ettiği, 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisinden önce kurduğu Anadolu Ajansını gelecek kuşaklara taşıyacak kalıcı eserleri nasıl bırakabiliriz? diye düşünürken, Genel Müdür Yardımcımız Ahmet Tek'in önerisiyle başlattığımız ağaçlandırma çalışmalarını birçok ilimizde hayata geçirdik.''
AA'nın yurt genelindeki ağaçlandırma çalışmalarını valilikler ve orman bölge ve il müdürlüklerinin desteğiyle gerçekleştirdiğini vurgulayan Bengi, ''Bugün de Mersin'de aynı çalışmayı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda bize destek veren Valiliğimize, Orman Bölge Müdürlüğü ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ediyorum'' dedi.
MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Burakgazi ise dünyada küresel ısınmanın etkilerinin belirgin şekilde görüldüğü günümüzde, ormanların korunmasına yönelik kaygıların giderek arttığını ve korumacı çabaların etkinleşip yaygınlaştığını vurguladı.
Burakgazi, ormanların tarihin hiçbir döneminde, son yüzyıl içinde yaşadığı gibi bir yok olma süreci yaşamadığını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Ülkemize bakıldığında topraklarımızın yüzde 26,6'sı ormanlık alandır. Bu alanların yaklaşık 9 milyon hektarı oldukça iyi, geriye kalan 11 milyon hektarı ise bozuk ormanlardan oluşuyor. Ne yazık ki insanoğlu eliyle her yıl binlerce hektar ormanımız yok oluyor. Bu nedenle, MTSO olarak Çevre ve Orman Bakanlığımızın başlattığı ağaçlandırma kampanyasına katkıyı görev saydık.''
Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara da Türkiye topraklarının büyük bölümünün çölleşme ve erozyon tehdidi altında olduğunu, bu nedenle ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışmalarının büyük önem taşıdığını ifade eti.
Gözükara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, 2008-2012 yıllarını kapayan 5 yıllık ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferberliği eylem planı hazırlandığına işaret ederek, ''Bu çalışmalara katkı sağlayan Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü ile MTSO'ya teşekkür ediyor, toplumun tüm kesimlerinden aynı duyarlılığı bekliyoruz'' dedi.
Konuşmaların ardından hatıra ormanına ilk fidanlarını Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, AA yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Fotoğraf Haberleri Müdürü Abdurrahman Antakyalı ile AA Adana Bölge Müdürü Ercan Halıcı diktiler.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın