Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"

Fotografia e fotoreporterit Yık Fei Lam u zgjodh Fotografia e Vitit 2020 në konkursin "Istanbul Photo Awards", të organizuar nga Anadolu Agency (AA) për të mbështetur fotoreporterët.

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Franck Fife / AFP

Fotoreporteri i AFP-së Franck Fife nga ana tjetër u rendit i treti me serinë e "Gara e Biçikletave Titan" në kategorinë "Sport seri" të Istanbul Photo Awards.

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Adam Pretty / Getty Images

Në kategorinë "Sport seri" të Istanbul Photo Awards, fotoreporteri i Getty Images, Adam Pretty, vendin e dytë e mori me serinë atletëve paralimpikë.

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Adam Pretty / Getty Images

Në kategorinë "Sport seri" të Istanbul Photo Awards, fotoreporteri i Getty Images, Adam Pretty fitoi çmimin e parë me seria e titulluar "Fillimi i ngjitjes sportive në Lojërat Olimpike".

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Andrea Staccioli / Insidefoto

Çmimin e tretë në kategorinë "sport tek" e fitoi Andrea Staccioli, fotoreporteri i Insidefoto me titullin "Zhytës".

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Richard Heathcote / Getty Images

Çmimin e dytë në kategorinë "sport tek" e fitoi Richard Heathcote, fotoreporteri i Getty Images, me fotografinë e titulluar "Dy herë kampion", nga ndeshja kthyese boks mes Andy Ruiz Jr. dhe Anthony Joshua.

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Jakub Porzycki / Gazeta Wyborcza

Fotoreporteri i Gazeta Wyborcza në Poloni, Jakup Porzycki fitoi çmimin e parë në kategorinë "sport tek" me fotografinë e titulluar "gjimnastët.

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Alain Schroeder

Në kategorinë e "lajm seri", me fotografi nga protestat në Hong Kong, vendin e tretë e fitoi Alain Schroeder me serinë e titulluar "Shpëtimi i orangutanëve", që tregon përpjekjet e shpëtimit me orangutanët e nxjerrur me forcë nga pyjet e shiut.

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Yik Fei Lam

Seria e fotografive e Yik Fei Lam, fituesi i "fotografisë së vitit" dhe veprat e të cilit janë publikuar në The New York Times, The Guardian, Financial Times, u bë i dyti në kategorinë e "lajm seri", me fotografi nga protestat në Hong Kong.

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Valerio Bispuri

Seria e fotografive e Valerio Bispuri titulluar "I dënuar" nga burgjet në Itali fitoi çmimin e parë në kategorinë e "Lajm seri".

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: İbraheem Abu Mustafa / Reuters

Në kategorinë e "lajmit tek", fotografia e titulluar iftari mes rrënojave në Palestinë të fotoreporterit të Reuters Ibraheem Abu Mustafa fitoi çmimin e tretë.

Shpallen fituesit e konkursit "Istanbul Photo Awards 2020"
Fotoğraf: Mahmoud El Hams / AFP

Në kategorinë e "lajmit tek", fotografia e fotoreporterit të AFP-së Mahmoud al-Hams, titulluar "Funeral në Gaza" ku shihen vajza të vogla duke qarë, u rendit e dyta.

instagram_banner

Imazhet më të fuqishme nga Turqia, bota, nga ajri, toka dhe nga vetë jeta, të gjitha në llogarinë tonë në Instagram. Na ndiqni!

Të fundit