Ekonomi

Makina më e shtrenjtë në botë: Një Mercedes-Benz i rrallë shitet për 135 milionë euro në ankand

Makina më e shtrenjtë në botë: Një Mercedes-Benz i rrallë shitet për 135 milionë euro në ankand

Bëhet fjalë për një Mercedes-Benz 300 SLR "Uhlenhaut Coupe" i vitit 1955, i cili iu shit një koleksionisti privat dhe ishte një nga dy prototipat e prodhuara nga departamenti i garave Mercedes-Benz

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Zv/kryeministri rus, Novak: Gjysma e klientëve të Gazprom-it kanë hapur llogari në rubla
19.05.2022

Zv/kryeministri rus, Novak: Gjysma e klientëve të Gazprom-it kanë hapur llogari në rubla

Zv/kryeministri rus Aleksander Novak gjatë adresimit të tij në takimin e quajtur "Horizonte të Reja" në Moskë foli për marrëdhëniet midis Rusisë dhe vendeve perëndimore në sektorin energjetik

Japonia do të sigurojë 300 milionë dollarë ndihmë financiare shtesë për Ukrainën
19.05.2022

Japonia do të sigurojë 300 milionë dollarë ndihmë financiare shtesë për Ukrainën

"Si një vend i G-7-ës është e nevojshme që të plotësojmë nevoja të tilla", tha Kishida duke njoftuar se do të sigurojnë 300 milionë dollarë ndihmë financiare shtesë për Ukrainën

Japonia e gatshme t'i bashkohet nismës ekonomike rajonale të udhëhequr nga SHBA-ja
19.05.2022

Japonia e gatshme t'i bashkohet nismës ekonomike rajonale të udhëhequr nga SHBA-ja

Qeveria e Japonisë ka njoftuar se është e gatshme të marrë pjesë në Kornizën Ekonomike Indo-Paqësore (IPEF) të përgatitur nën udhëheqjen e SHBA-së

SHBA ndan 215 milionë dollarë ndihmë urgjente për të zbutur krizën globale të ushqimit
19.05.2022

SHBA ndan 215 milionë dollarë ndihmë urgjente për të zbutur krizën globale të ushqimit

SHBA-ja ka ndarë gjithashtu 500 milionë dollarë për të rritur prodhimin e plehrave në SHBA në mes të një mungese globale ndërsa Blinken inkurajoi vendet e tjera të ndjekin shembullin e tyre

Banka Botërore shpalos planin 30-miliardë-dollarësh për të trajtuar krizat globale të ushqimit
18.05.2022

Banka Botërore shpalos planin 30-miliardë-dollarësh për të trajtuar krizat globale të ushqimit

Financimi synon të inkurajojë prodhimin e ushqimit dhe plehrave, të përmirësojë sistemet ushqimore, të lehtësojë tregtinë më të madhe dhe të mbështesë familjet dhe prodhuesit e cenueshëm, tha banka