Turqia

Türkiye hedh hapa për rritjen e mbështetjes humanitare për Gazën

Türkiye hedh hapa për rritjen e mbështetjes humanitare për Gazën

Türkiye po krijon një infrastrukturë lokale të furnizimit në Egjipt, në mënyrë që mijëra tonë ndihma ushqimore që ka transferuar në Egjipt, të mund të arrijnë në Gaza në një mënyrë më të qëndrueshme dhe më të lehtë në të ardhmen

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Në Istanbul do të mbahet Samiti Stratcom 2023
22.11.2023

Në Istanbul do të mbahet Samiti Stratcom 2023

Presidenti turk Recep Tayyip Erdoğan do t’u drejtohet pjesëmarrësve me një video-mesazh në konferencën dyditore që mbahet me temën: “Lufta Globale Kundër Kërcënimeve Hibride: Stabiliteti, Siguria, Solidariteti”

Ministri i Jashtëm turk kryeson përpjekjet diplomatike për paqen në Gaza në bisedimet me Britaninë
22.11.2023

Ministri i Jashtëm turk kryeson përpjekjet diplomatike për paqen në Gaza në bisedimet me Britaninë

Turneu diplomatik synon të mbledhë mbështetje ndërkombëtare për procesin e paqes dhe të krijojë konsensus midis palëve kyç të interesit

Türkiye, shpellat në lindje të vendit presin vizitorët e tyre që duan të udhëtojnë në të kaluarën
22.11.2023

Türkiye, shpellat në lindje të vendit presin vizitorët e tyre që duan të udhëtojnë në të kaluarën

Shpellat, të cilat përmbajnë artefakte nga epoka neolitike dhe tërheqin vëmendjen me varre shkëmbore, dëshmojnë periudhën e rëndësishme historike nga nomadizmi

Türkiye, shpellat që përngjasojnë në apartamente në Sivas presin vizitorët e tyre
21.11.2023

Türkiye, shpellat që përngjasojnë në apartamente në Sivas presin vizitorët e tyre

Komuna Gürün, e cila spikat me shpellat shkëmbore, pasuritë historike dhe bukuritë natyrore, tërheq vëmendjen si një nga vendbanimet më të vjetra të Anadollit

Emine Erdoğan: Bota është e "tmerruar dhe e shqetësuar" për sulmet e Izraelit në Palestinë
21.11.2023

Emine Erdoğan: Bota është e "tmerruar dhe e shqetësuar" për sulmet e Izraelit në Palestinë

"Sot, si rezultat i sulmeve të Izraelit në territoret e pushtuara palestineze dhe veçanërisht në Gaza që nga 7 tetori, ne jemi dëshmitarë të efekteve të tmerrshme që një luftë mund të ketë mbi gratë dhe fëmijët", tha Emine Erdoğan